AMD Navi 31 Radeon RX GPU’s met RDNA 3 voor 3x betere prestaties dan de grote Navi RDNA 2 GPU

AMD’s volgende generatie ‘Navi 3X’ RDNA GPU voor Radeon RX Gaming grafische kaarten lijkt een veel grotere prestatieverbetering te bevatten. Voortbordurend op zijn AMD Navi 33 GPU-verhaal, heeft KittyYuko nu onthuld dat het vlaggenschip Navi 31 GPU een waanzinnig krachtige enkele chip zal zijn.

AMD Navi 31 GPU met 3MCM RDNA-ontwerp om 3x hogere prestaties te leveren dan de grote Navi 21 RDNA 2 GPU, en zal naar verwachting 160 rekeneenheden en meer dan 10.000 cores bevatten

Zoals de Navi 33 GPU die we doen genoemd Gisteren zal de AMD Navi 31 GPU ook vertrouwen op RDNA 3 (GFX11) IP GPU. De Navi 31 GPU vervangt het huidige vlaggenschip Navi 21 GPU en zal bijna twee keer zo groot zijn gezien het ontwerp met twee chips. We denken allemaal dat de huidige Big Navi (21) GPU een waanzinnig krachtige chip is, maar op basis van de geruchten die we nu horen over onderdelen van de volgende generatie, zal de Big Navi GPU (31) ervoor zorgen dat we die erin vergeten.

AMD Radeon RX 6800 XT OEM grafische kaart voor Dell Alienware-afbeeldingen, niet zo prachtig als Lenovo OEM-ontwerp

In een reactie op Paul Eccleston van RedGamingTech verklaarde KittyYuko dat de 2,5x prestatiesprong voor de AMD RDNA 3-gebaseerde Navi 31 GPU erg klein is. Dit geeft aan dat het vlaggenschip van de volgende generatie drie keer sneller kan zijn dan de Navi 21 GPU. Ter vergelijking: de huidige Navi 21 GPU heeft 80 rekeneenheden of 5120 streamprocessors. De chip heeft ook een Infinity Cache en heeft een matrijsgrootte van 520 mm2 op het 7nm-procesknooppunt.

READ  Nippon Ichi Software heeft een nieuwe teaser-site voor de titel gelanceerd die een warme uitstraling heeft

Eerdere geruchten over het vlaggenschip Navi 33 laten zien dat het de aanbiedingen RX 6800 en RX 6900 (RDNA 2 Big Navi 21 GPU) met een vergelijkbaar basisnummer zal vervangen, en het vlaggenschip zal de zaken naar een hoger niveau tillen. U krijgt 80 dubbele rekeneenheden, elk met 5120 streamprocessors voor een totaal van 10240 streamprocessors. De SKU’s van AMD RDNA 3-gebaseerde Radeon RX GPU’s zullen ook vertrouwen op een geheel nieuw TSMC-procesknooppunt. Het wordt gerapporteerd 5 nm, Wat de bekistingsruimte bespaart. Vergeleken met het TSMC 7nm-knooppunt biedt N5P (5nm) een verbeterde snelheid van 15% of een verminderd stroomverbruik van ongeveer 30%.

Op AMD RDNA 3 gebaseerde Navi 33 GPU voor de volgende generatie Radeon RX grafische kaarten kunnen 80 rekeneenheden en 5120 cores hebben

AMD heeft al een nieuwe generatie actieve bridge-chip-oplossing voor grafische verwerkingseenheden (GPU’s) gepatenteerd die wordt geleverd met een ingebouwde cache en verbinding maakt met de meerdere sjablonen die te vinden zijn in Navi 3X GPU’s (RDNA 3) Daarover leest u hier meer. Andere details van RedGamingTech Er werd gesuggereerd dat de AMD Navi 31 GPU ray-tracing-prestaties zou hebben die vergelijkbaar zijn met NVIDIA’s Ampere GPU’s, terwijl de machine learning-mogelijkheden van technologie├źn zoals FiedilityFX Super Resolution zouden worden afgehandeld door processen met een lage resolutie in plaats van speciale hardware zoals Tensor Cores op NVIDIA GPU’s.

De AMD RDNA 3 ‘Navi 3’ GPU-suite van Radeon RX grafische kaarten zal concurreren met NVIDIA’s MCM GPU’s op basis van Ada Lovelace GPU’s. Vanaf nu worden onderdelen van de volgende generatie nog steeds niet verwacht tot eind 2022 of begin 2023, dus ga voorzichtig om met deze informatie.

READ  Final Fantasy 7 Remake Part 2 Nieuwe details komen later dit jaar

Written By
More from Lesley Curry

GameStop om deze week een exclusieve Pokemon-kaart uit te reiken

GameStop krijgt zijn eigen Pokemon-kaart. PokeBeach meldt dat GameStop vanaf vrijdag 19...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *