Amerikaanse regering herroept bevel tot weigering van visa aan buitenlandse studenten

“De regering heeft ermee ingestemd de beslissing te herroepen”: rechter (representatief)

New York:

De Amerikaanse regering heeft haar controversiële beslissing om buitenlandse studentenvisa waarvan de cursussen online gaan vanwege het coronavirus ingetrokken, ingetrokken, zei een federale rechter dinsdag.

De universiteiten van Harvard en MIT hadden, met steun van een aantal andere instellingen, juridische stappen ondernomen tegen de actie die de Amerikaanse immigratie- en douanehandhaving (ICE) op 6 juli aankondigde.

“De regering heeft ermee ingestemd het besluit en de uitvoering van de richtlijn in te trekken”, zei rechter Allison Burroughs in een korte hoorzitting.

Harvard en MIT hadden eerder deze maand de rechtbank verzocht de door ICE aangekondigde opdracht te blokkeren dat studenten het land moeten verlaten als hun lessen alleen online zijn, of naar een school gaan die persoonlijk onderwijs aanbiedt.

De maatregel werd door de regering van president Donald Trump gezien als een zet om druk uit te oefenen op onderwijsinstellingen die een voorzichtige benadering van heropening hanteren te midden van de wereldwijde COVID-19-pandemie.

De universiteiten zeggen in hun rechtszaak dat het bevel studenten ‘enorm’, zowel persoonlijk als financieel, zou schaden.

Er waren meer dan een miljoen internationale studenten in de VS voor het academiejaar 2018-19, volgens het Institute of International Education (IIE).

(Behalve de kop, dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt gepubliceerd vanuit een syndicated feed.)

READ  REV Major 2023 vroege resultaten met Ulsan, CBM, Book, Rangchu, Ao, Chikurin, Daru, Kkokkoma, Shadow20z, MadKOF, Churara, Qasim Meer, Chanel en meer

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *