Amit Shah Tweets die hij positief heeft getest op coronavirus, in het ziekenhuis opgenomen

Amit Shah Tweets die hij positief heeft getest op coronavirus, in het ziekenhuis opgenomen

Coronavirus Updates: India heeft vandaag meer dan 17 lakh gevallen van COVID-19 geregistreerd (Bestand)

Hoogtepunten

  • Amit Shah zei dat hij “prima” was en op doktersadvies in het ziekenhuis was opgenomen
  • Hij is opgenomen in het Medanta-ziekenhuis van Gurugram, aldus bronnen
  • Ze zeiden dat uitgebreide contracttracering zal worden uitgevoerd

New Delhi:

Minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah heeft positief getest op coronavirus, dat meer dan 17 lakh-mensen in het land heeft besmet. Bronnen zeiden dat hij is opgenomen in het Medanta-ziekenhuis in Haryana’s Gurugram, in de buurt van Delhi. In een tweet zei de minister dat zijn gezondheid “prima” was, maar dat hij in het ziekenhuis werd opgenomen “op advies van artsen”.

Het land registreerde vandaag meer dan 17 lakh-gevallen van coronavirus – waardoor in slechts twee dagen meer dan 1 lakh-patiënten aan de telling werden toegevoegd.

De 55-jarige Shah had een paar dagen geleden deelgenomen aan een kabinetsvergadering. Bronnen zeiden dat uitgebreide contacttracering zal worden uitgevoerd en dat iedereen die in contact kwam met de minister zichzelf moet isoleren.

‘Toen ik de eerste symptomen van coronavirus kreeg, kreeg ik de test gedaan en kwam het rapport positief terug. Mijn gezondheid is prima, maar ik wordt op advies van artsen in het ziekenhuis opgenomen. Ik verzoek iedereen die binnen is gekomen neem de afgelopen dagen contact met me op, isoleer jezelf alsjeblieft en krijg je vraag, ‘zei de tweet van de heer Shah in het Hindi ruwweg.

Vakbondsminister Babul Suprio, een van degenen die de minister van Binnenlandse Zaken de afgelopen dagen hebben ontmoet, tweette: ik had Honble HM Shri @AmitShah ji een dag eerder ’s avonds ontmoet. Artsen hebben me geadviseerd om de komende dagen, weg van mijn familieleden, te beperken tot een test die binnenkort moet worden uitgevoerd. Zal zich houden aan alle voorzorgsmaatregelen volgens regels en protocol “.

READ  De animatie van de mensheid is te traag

De pandemie heeft het leven geëist van een minister uit Uttar Pradesh. De 62-jarige Kamal Rani Varun stierf vanmorgen in het Sanjay Gandhi Postgraduate Institute of Medical Sciences in Lucknow.

Vorige week testte Madhya Pradesh Chief Minister Shivraj Singh Chouhan positief op het virus. Hij ligt negen dagen in het ziekenhuis en tweette vandaag om te zeggen dat het goed met hem ging. Vanuit zijn ziekenhuisbed tweette de Chief Minister een beterschapsboodschap voor de heer Shah. “Minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah, moge God u helpen spoedig te herstellen, zodat u de natie met volle energie kunt dienen. Onze beste wensen zijn met u”, luidde zijn tweet in het Hindi.

Tamil Nadu’s gouverneur Banwarilal Purohit heeft vandaag ook positief getest op coronavirus, zei het Chauai’s Kauvery Hospital, waar hij is opgenomen. Hij is asymptomatisch en klinisch stabiel, zei het ziekenhuis.

In de afgelopen 24 uur werden 54.735 gevallen van de ziekte gemeld, waarmee het totale aantal gevallen op 17.50.723 kwam, zo blijkt uit gegevens van het EU-ministerie van Volksgezondheid.

De piek kwam toen het land Unlock 3 rolde – de derde fase van het opheffen van beperkingen – werd vorige week uitgerold. De regering heeft echter nog geen plaatsen geopend waar een grote groep mensen te zien is, waaronder scholen en hogescholen, bioscoopzalen, zwembaden, bars en congreshallen. Veel staten kondigden vorige maand in verschillende mate lockdown aan omdat het aantal piekte.

Het duurde slechts 185 dagen voordat India de grens van 17 lakh overschreed nadat het eerste geval in januari van dit jaar in Kerala werd gemeld. Het land was in 110 dagen de ene lakh-mark overgestoken. Meer dan 60 procent van de totale gevallen in het land en meer dan 50 procent van de totale sterfgevallen is in juli geregistreerd.

READ  Bungie zegt dat het 'het doel mist' met de Lightfall-uitbreiding van Destiny 2, ondanks commercieel succes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *