Eduardo Rodriguez komt uit voor seizoen met post-COVID-19 hartprobleem

Eduardo Rodriguez komt uit voor seizoen met post-COVID-19 hartprobleem

Red Sox-aas Eduardo Rodriguez zal de rest van het seizoen buiten zitten vanwege een hartprobleem, dat volgens het team verband houdt met de recente samentrekking van COVID-19 van de linkshandige.

Rodriguez kreeg vorige week de diagnose myocarditis, een ontsteking van het hart. De 27-jarige testte positief voor het nieuwe coronavirus vóór de lentetraining 2.0, maar kreeg toestemming om op 18 juli terug te keren naar teamworkouts. Vijf dagen later onthulde een MRI Rodriguez’s hartkwaal, wat het team ertoe aanzette hem te sluiten. Artsen vertelden Rodriguez dat tot 20 procent van de mensen die besmet zijn met COVID-19 de diagnose myocarditis heeft.

“Dat is het belangrijkste deel van je lichaam, dus als je dat hoort, was ik de eerste keer dat ik het hoorde een beetje bang,” zei Rodriguez. “Nu ik weet wat het is, is het nog steeds eng, maar ik weet precies wat het is. Praat gewoon met mijn moeder, praat met mijn vrouw, ze weten wat ik heb en zo. Nu moeten we gewoon de rest nemen. Dat is moeilijk, maar je moet even rusten. “

Ondanks dat er nog veel onbekend is over de langetermijneffecten van COVID-19, geloven de Red Sox dat Rodriguez volledig zal herstellen. Chaim Bloom, hoofd honkbalofficier van Red Sox, beschreef de complicatie meerdere keren als ‘mild’.

Eduardo Rodriguez Red Sox out voor seizoenhartcoronavirus
Eduardo RodriguezGetty Images

“We zijn ervan overtuigd dat hij volledig zal herstellen en dat zijn prognose op lange termijn uitstekend is”, aldus Bloom. “Maar het feit is dat er dit seizoen gewoon niet genoeg tijd over is om hem weer veilig op te zetten naar het werpen … Terwijl het hart zo wordt aangetast, kunnen we dit soort cardiovasculaire aandoeningen niet verantwoord belasting op hem. Dus zodra het is opgelost, kunnen we hem weer vooruit helpen.

READ  Genshin Impact Canine Bunshin is de geheime baasgevechten

“Deze zaak, hoewel het iets is dat aanhoudt, is niet iets dat de werking van zijn hart heeft beïnvloed of beschadigd. Nu myocarditis COVID volgt, is het duidelijk niet iets waarover de medische gemeenschap veel gegevens heeft, omdat het virus zelf nieuw is, laat staan ​​bij een atleet. ”

De toestand van Rodriguez herinnert eraan dat oudere en / of immuungecompromitteerde personen niet de enige mensen zijn die zich zorgen moeten maken over het oplopen van het coronavirus.

“Je loopt meer risico als je ouder bent, maar het treft de jongeren soms ook behoorlijk hard”, zei Red Sox-manager Ron Roenicke. “En Eddie is gewoon een van die jongens die het hard heeft geraakt, en om een ​​heel seizoen te verliezen, is het behoorlijk ruw voor iedereen.”

Met Chris Sale buitenspel gezet door Tommy John-operatie, werd Rodriguez, die vorig seizoen 19-6 ging met een 3.81 ERA, naar verwachting de nummer 1 starter van het team dit seizoen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *