Analisten zijn sceptisch dat “Switch 2” de enorme verkoopcijfers van de Switch zal kunnen overtreffen

Analisten zijn sceptisch dat “Switch 2” de enorme verkoopcijfers van de Switch zal kunnen overtreffen
Afbeelding: Zion Grassle/Nintendo Life

De geruchten over de Switch-opvolger, die zowel Nintendo-fans als investeerders graag officieel willen zien, zal het moeilijk krijgen om de totale hardwareverkoop van de huidige console te evenaren, volgens analisten geciteerd in Nieuw rapport van Bloomberg (Bedankt, Ga Nintendo)

Het anticiperen op het systeem heeft de aandelen van het bedrijf de afgelopen weken naar een recordhoogte doen stijgen, hoewel sectoranalisten bij Goldman Sachs, CLSA Securities en Macquarie Group hebben aangegeven dat Nintendo er alles aan zal doen om het niveau van interesse en eenheid te overtreffen. verkoop. Die de huidige console sinds 2017 heeft. Van de Switch zijn sinds november 2023 meer dan 132 miljoen exemplaren verkocht.

“We denken niet dat de nieuwe console zo succesvol zal zijn als de Switch, en we zien potentieel voor winstnemingen na de aankondiging”, schreef Macquarie Group-analist Yijia Zhai, waarbij hij de aandelen van Nintendo verlaagde naar “neutraal”.

Goldman Sachs-analist Minami Munakata meldde dat “de aandelen overgewaardeerd lijken”, en merkte ook op dat “we niet zien dat de winsten tijdens de volgende generatie hardwarecyclus de piekwinsten van de Nintendo Switch-cyclus overschrijden.” Munakata zegt ook dat het onwaarschijnlijk is dat Switch 2 het publiek van Nintendo verder zal uitbreiden dan het huidige niveau, terwijl hij waarschuwt dat dit kan veranderen als het “een nieuw conceptapparaat blijkt te zijn in plaats van een opvolger in dezelfde geest.”

Schakel OLED XYAB-knoppen in en uit
Afbeelding: Damian McFerran/Nintendo Life

Bloomberg merkt op dat de recente stijging van de Nintendo-aandelen steiler is geweest dan die van Microsoft of Sony, en wijst ook op de verwachtingen van meer Nintendo-films zoals Super Mario Bros-film En de algemene opkomst van de Japanse aandelenmarkt als bijdragende factoren, samen met de overweldigende Switch 2-koorts.

READ  Pixel Artist visualiseert moderne Pokemon met Game Boy-graphics

Het moet gezegd worden dat bovenstaande voorspellingen daadwerkelijk zouden kunnen uitkomen en dat de volgende console van Nintendo een geweldig succes zou kunnen worden. Van de Switch zijn 132 miljoen exemplaren verkocht – een aantal dat snel zal stijgen als Nintendo volgende week zijn financiële rapport van februari publiceert – waardoor het alleen achterblijft bij de DS en PlayStation 2 wat betreft de totale verkoop van consoles.

Gissen dat “Switch 2” misschien niet zo goed verkoopt als de Switch (maar misschien net zo goed, het hangt ervan af) is niet het antwoord. Meest We hebben analisten een verrassende voorspelling zien doen: het is niet alleen actie op een dartbord, het is een mening die rechtstreeks vanuit het nieuwe, met neuronen bekabelde brein van Kapitein Obvious wordt gekanaliseerd.

Het is echter interessant om te zien hoe de verwachting van een nieuwe console-aankondiging niet alleen de fans beïnvloedt, maar ook de markten. Nu de Switch in maart zijn achtste jaar ingaat, iedereen Ik kijk ernaar uit om te zien wat de volgende stap in de pijplijn in Kyoto is.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *