Android 12 is nu beschikbaar voor de Sony Xperia 1 III en 5 III

Het wachten is voorbij: Android 12-update voor Sony Xperia 1 III en 5 III is nu beschikbaar. Daarmee zijn ze de eerste toestellen van de fabrikant die met de nieuwe software gebruikt kunnen worden.

Lees verder na de aankondiging.

Downloaden: Android 12 voor Sony Xperia 1 III en 5 III

Dat Android 12 er komt voor de Sony Xperia 1 III en Sony Xperia 5 III wisten we al. Vorige week publiceerde de fabrikant info pagina over de update. Dit maakt de tweede apparaten een van de eerste waarop u het nieuwe programma kunt starten. Onder andere Samsung en natuurlijk Google rollen de nieuwe versie uit voor een aantal van hun toestellen.

Dit gebeurt via de zogenaamde OTA-update, d.w.z. over de lucht. Je kunt de update dus direct op je smartphone zelf installeren. Gebruik hiervoor altijd een wifi-verbinding, want de bestanden zijn erg groot. Zorg er ook voor dat uw apparaat is aangesloten op de oplader, zodat het er niet uit valt. Uw telefoon kan tijdens het installatieproces meerdere keren opnieuw worden opgestart.

Sony Xperia 1 III

Handmatig controleren op updates

De Sony Xperia 1 III en Xperia 5 III laten je automatisch weten wanneer de Android 12-update klaar is, maar je kunt natuurlijk ook handmatig controleren of deze er al is. Pak je apparaat en open Instellingen, open het tabblad Programma en controleer of je de update kunt downloaden.

READ  Bugfixes voor iPhone en iPad

Voordat je de update installeert, is het verstandig om een ​​back-up van je smartphone te maken. Zo heb je altijd een kopie van je gegevens, foto’s en documenten als er iets misgaat tijdens het updateproces.

Dit is wat u moet weten over Android 12

Android 12 is een grote update die vooral te danken is aan het geheel nieuwe design. Google noemt het ontwerp ‘Material You’. Zoals de naam al doet vermoeden, is de software in principe persoonlijk. Je hebt meer opties om het uiterlijk van Android aan te passen en de software is kleurrijker en grappiger.

Daarnaast legt Android 12 meer nadruk op privacy. U kunt alle soorten gegevens bekijken op het nieuwe privacydashboard. Denk aan de apps die toegang hebben tot de camera en microfoon, en de apps die deze onderdelen van de smartphone al hebben gebruikt. Ziet u machtigingen die u niet vertrouwt of gewoon niet nodig acht? Dan trek je hem er makkelijk uit.

Lees meer over alle nieuwe functies op de releasepagina van Android 12

Heb je een Sony toestel in handen en heb je al een melding gekregen dat de Android 12 update te downloaden is? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Android 12 review: de belangrijkste voor- en nadelen van de update

Meer over Sony op Android Planet:

More from Madison Garrett
Reis in 1598 naar Schiedam met een nieuwe app
Het gemeentearchief Schiedam lanceerde deze week de app met driedimensionale tekeningen in...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *