Android 12 maakt het gemakkelijk om uw smartphone met één hand te bedienen

De nieuwe Android 12, die later dit jaar verwacht wordt, krijgt een handige optie om je smartphone makkelijker met één hand te bedienen. Dit is hoe het zal werken.

Lees verder na de aankondiging.

Android 12 krijgt de modus met één hand

Aangezien bijna alle Android-telefoons tegenwoordig een scherm hebben van ongeveer 6,5 inch, is het erg lastig om deze met één hand goed te bedienen. Android 12, de belangrijkste Android-update van dit jaar, zou daar verandering in moeten brengen door de introductie van “One-handed Mode”. Dit meldt de algemeen gevestigde website 9to5Google

Veel fabrikanten hebben deze feature al in hun Android-software ingebouwd, maar deze ontbreekt nog in de standaardversie van Android. De functie werkt vrij eenvoudig: je veegt diagonaal omhoog vanuit de hoek van het scherm en de modus wordt met één hand geactiveerd. Het scherm van uw Android-telefoon wordt dan “ingezoomd” en naar beneden verplaatst, zodat u er gemakkelijker toegang toe hebt met uw duim.

Tik op het gebied buiten het raam om de functie uit te schakelen. Het is ook mogelijk om een ​​timer in te stellen, die de modus na een bepaalde tijd automatisch met één hand uitschakelt. Android 12 sluit de functionaliteit ook bij het wisselen tussen apps of bij het openen van het toetsenbord. Het is tenslotte moeilijk om op een kleiner scherm te schrijven.

Meer over Android 12

Het gerucht gaat dat de nieuwste Android-versie intern de codenaam “Snow Cone” krijgt bij Google, maar zal worden uitgebracht als Android 12. De laatste tijd Eerste screenshots van Android 12Dat toont bijvoorbeeld een nieuw ontwerp. Daarnaast lijkt Google te werken aan nieuwe privacyopties en betere gebruikersinterface-elementen voor de opvolger van Android 11.

READ  IOS 14.5 beta en iPadOS 14.5 beta zijn beschikbaar voor testers

De laatste update naar Android 12 zal even duren, aangezien Google vaak pas in augustus of september een grote software-update uitbrengt. We verwachten dat binnenkort een eerste ontwikkelaarsrelease wordt gelanceerd, en regelmatige gebruikers zullen binnen een maand ook een bètaversie kunnen downloaden.

Tot die tijd houden we u uiteraard op de hoogte van al het nieuws over Android 12. Volg daarom onze website, check de Android Planet-app Of schrijf u in voor onze dagelijkse / wekelijkse nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *