Android 14 kan nu worden gedownload op Pixel-apparaten

Android 14 kan nu worden gedownload op Pixel-apparaten

De dag waar veel Android-gebruikers op hebben gewacht is eindelijk aangebroken. Google brengt openbare versie uit van . Zoals altijd kunnen Pixel-gebruikers de nieuwe versie van het besturingssysteem eerst downloaden op ondersteunde modellen (Pixel 4a en hoger). Compatibele Samsung Galaxy-, iQOO-, Nothing-, OnePlus-, Oppo-, Realme-, Sharp-, Sony-, Tecno-, vivo- en Xiaomi-apparaten zullen later dit jaar toegang krijgen tot Android 14.

Dieper maatwerk is deze keer een belangrijk aandachtspunt. U kunt kiezen uit verschillende sjablonen voor het vergrendelscherm. Er is een optie om nieuwe klokken en snelkoppelingen (zoals een QR-lezer of Google Home-app) aan het vergrendelscherm toe te voegen voor snelle toegang. Het schakelen tussen achtergronden zou ook eenvoudiger moeten zijn.

Dankzij .beschik je over meer manieren om je achtergrond aan te passen. Selecteer een tekstprompt en de AI bereidt een relevante afbeelding voor je voor (deze functie komt als eerste naar de Pixel 8/Pixel 8 Pro). Google biedt ook ondersteuning voor Ultra HDR-afbeeldingen en monochrome thema’s.

Er zijn welkome updates op het gebied van toegankelijkheid. Nieuwe functies zijn onder meer het wijzigen van de niet-lineaire lettergrootte om bepaalde delen van de tekst gemakkelijker leesbaar te maken. Er is ook een vak voor snelle instellingen voor het schalen van lettertypen. Google zegt dat het de zoomopties heeft verbeterd en intuïtiever heeft gemaakt dankzij het toevoegen van zaken als pinch-to-zoom-functionaliteit die je alleen voor specifieke apps kunt inschakelen. Wat updates over de toegankelijkheid van het gehoor betreft, zegt het bedrijf dat het verbeteringen aan de hoortoestellen heeft toegevoegd en flitsmeldingen heeft geïntroduceerd die het scherm van uw apparaat of de camera-LED laten oplichten wanneer er een waarschuwing is die u moet controleren.

READ  CG Police DEF Constable resultaat vrijgegeven; Download hier de PET-wijs selectielijst

Google wil u ook in Android 14 meer controle geven over uw gegevens en beveiliging. Het is nu geïntegreerd in de OS-instellingen om u te helpen de privacyaspecten van gezondheids-, fitness- en welzijnsapps te beheren. Google zegt dat deze gegevens op uw apparaat zijn gecodeerd. Nadat u Android 14 hebt geïnstalleerd, zou u dankzij updates voor het delen van gegevens gemakkelijker moeten kunnen begrijpen hoe uw gegevens worden gebruikt door apps die er toegang toe vragen.

Volg al het nieuws live van het Google Pixel 2023-evenement hier.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *