Android 14-update veroorzaakt problemen met Android Auto

Android 14-update veroorzaakt problemen met Android Auto

Niet iedereen is blij met Android 14. Android Auto-gebruikers melden dat de gloednieuwe update voor problemen zorgt. wat is er aan de hand?

Lees meer na de aankondiging.

Android 14 veroorzaakt problemen met Android Auto

Google heeft begin oktober Android 14 uitgerold. De versie-update introduceert nieuwe functies en verbeteringen, maar introduceert ook nieuwe problemen. Android 14 zorgt immers voor problemen onder Android Auto-gebruikers.

Dat blijkt uit een rondgang langs internetfora. Soorten klachten variëren. Op de ambtenaar Android Cars-forum Eén persoon meldde bijvoorbeeld dat Spotify sinds de upgrade naar Android 14 geen geluid meer maakt.

In sommige gevallen werkt Android Auto helemaal niet meer. op Reddit We hebben veel verhalen gelezen van chauffeurs die de app sinds de update niet meer aan de praat krijgen.

Bovendien ervaren sommige gebruikers vervelende fouten. A Reddit-De gebruiker meldt bijvoorbeeld dat Android Auto sinds de update naar Android 14 traag reageert, de muziek soms stottert en (stem)navigatie regelmatig stopt of enkele seconden wordt vertraagd.

Oplossing

Google heeft nog niet gereageerd op de problemen. Er is dus nog geen officiële oplossing in de maak.

Herkent u één of meer van de hierboven genoemde problemen? Probeer dan in ieder geval uw telefoon opnieuw op te starten. Het kan ook handig zijn om een ​​andere USB-kabel te gebruiken om verbinding te maken of de Android Auto-cache te verwijderen. In onderstaand artikel en video leggen wij uit hoe je dit doet:

Lees ook: Tip: Waarom en hoe je de cache van je Android-telefoon leegmaakt

Werkt dit niet? Daarna kunt u altijd proberen een eerdere versie van de Android Auto-app te herstellen. U kunt dit doen door een zogenaamd APK-bestand te downloaden. via APK-spiegellocatie Je kunt eerdere versies van Android-apps herstellen, bijvoorbeeld omdat de nieuwste versie bugs bevat.

READ  iPhone 15-wallpapers voor het evenement: download ze hier

Let op: het downloaden en installeren van APK-bestanden is niet geheel zonder risico. U moet enige kennis hebben van wat u doet om mogelijke problemen te voorkomen. In onderstaand artikel leggen wij uit hoe het werkt. Het installeren van APK-bestanden is geheel op eigen risico.

Lees meer: ​​Installeer apk-bestanden op je Android toestel in 3 stappen

Meer over Android 14

Google bracht begin deze maand Android 14 uit. Aanvankelijk was het alleen mogelijk om de update te downloaden voor onze Pixel-telefoons, maar nu is deze ook beschikbaar voor de Xiaomi 13 Pro.

Android 14 is geen enorme update, maar in principe wel een verbetering ten opzichte van eerdere versies. Hierdoor kunt u eenvoudig een nieuwe achtergrond en snelkoppelingen op het vergrendelscherm instellen. Benieuwd of en wanneer jouw toestel de Android 14 update krijgt? Lees dan onderstaand artikel.

Ook interessant: Overzicht: Deze toestellen krijgen (hoogstwaarschijnlijk) de Android 14-update

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *