Android Auto Nederland release: eindelijk officieel hier beschikbaar

Het is dan eindelijk zover: Android Auto komt binnenkort officieel naar Nederland en België. Dit betekent dat u via een omweg geen gebruik meer hoeft te maken van de autoservice.

Lees verder na de advertentie.

Android Auto Nederland: eindelijk officieel beschikbaar

Het heeft lang geduurd, maar Google brengt eindelijk officieel Android Auto uit in Nederland en België. Voorheen moest je de dienst installeren via een omweg, maar daar gaat verandering in komen. Sinds Android 10 (en 11) was de dienst al standaard ingebed in het besturingssysteem. Het platform verschijnt ook in veel andere Europese landen.

Daardoor werkte Android Auto ook in Nederland als je een smartphone koppelde aan een auto die dit ondersteunde. Google meldt dat Android Auto de komende maanden naar meer landen gaat brengen (waaronder de Benelux). Als u een apparaat met Android 10 of nieuwer heeft, hoeft u niets te doen. Gebruikers met Android 9.0 (Pie) of ouder kunnen bijvoorbeeld een aparte Android Auto-app downloaden uit de Play Store.

In Android 11 werkte de service nog wat eenvoudiger. Smartphones die op de nieuwste Android-versie draaien, kunnen draadloos verbinding maken met Android Auto. Hierdoor hoef je geen gedoe met een usb kabel. Je auto heeft wel een wifi-verbinding (dual band) en een geschikt infotainmentsysteem nodig. Als je dit niet hebt, kun je natuurlijk gewoon een USB-kabel gebruiken om je telefoon aan te sluiten.

Meer over Android Auto

Android Auto is het speciale besturingssysteem van Google voor de infotainmentsystemen in auto’s. Je verbindt je smartphone met de auto, waar het Android Auto scherm op een groter scherm wordt getoond. Je kunt dan allerlei apps gebruiken, zoals Google Maps, Spotify en WhatsApp.

READ  De organisatie Montmartre Sellingen komt met een alternatief voor het afgelaste festival: fietspaden en wandelingen langs de kunstwerken en attracties

Met de populaire chat-app leest de Google Assistent vervolgens berichten voor, zodat je je handen aan het stuur en je ogen op de weg kunt houden. Bekijk ook ons ​​uitlegartikel over Android Auto en WhatsApp voor meer informatie.

Het laatste Android Auto-nieuws:

More from Madison Garrett

Ontketen Hot Wheels: fantastisch raceplezier in de wereld van de gameseries

Ik denk niet dat ik in decennia aan Mattel’s Hot Wheels heb...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *