Wat gebeurde er eigenlijk na ‘The Hunger Games’?


Van Hongerspelenfranchise krijgt een prequel in de vorm van The Ballad of Songbirds and Snakes. De film zal focussen op de gebeurtenissen van een van de eerste Hunger Games, waar niemand minder dan Coriolanus Snow de trainer is van een van de districten.

Maar we hoeven natuurlijk niet alleen in het verleden te kijken. We weten tenslotte al iets over de toekomst van de fictieve Panem.

Waar komt het vandaan
75 jaar voor de gebeurtenissen in de eerste Hunger Games-film vond de Eerste Opstand plaats. Dat was een grote burgeroorlog tussen het Capitool en de 13 districten. De strijd was verre van succesvol, en toen District 13 eindelijk zijn steun terugtrok, moesten de andere districten zich overgeven.

Ze ondertekenden het Verdrag van Verraad, wat resulteerde in de jaarlijkse Hunger Games. Panem bracht decennia door met Hunger Games, wat tijdens de 74e editie tot problemen leidde. Katniss Everdeen en haar collega-eerbetoon Peeta Mellark uit District 12 kwamen in opstand en leidden uiteindelijk de Tweede Opstand als een symbool.

Tweede opstand
De Tweede Opstand werd grotendeels geleid door District 13, waarvan velen dachten dat het vernietigd was. Onder leiding van Alma Coin wisten de troepen het leger van het Capitool te verslaan.

Maar Coin overleefde het niet: ze werd vermoord omdat ze probeerde de kinderen van het Capitool te dwingen deel te nemen aan een nieuwe versie van de Hunger Games. En Sneeuw stierf ook.

De toekomst
Na de moord op Katniss op Coin werd besloten om verkiezingen te houden. Commandant Paylor, een belangrijke leider in de Tweede Opstand uit District 8, werd gekozen tot de nieuwe president van Panem.

READ  SPELLEN. MUD: politiek op het smerigste niveau

Paylor besloot de Hunger Games af te schaffen en vernietigde de arena’s. Ze plaatste ook herdenkingsborden voor de slachtoffers van de tragische gebeurtenissen. Ze gaf Katniss ook officieel gratie, waardoor ze de rest van haar leven in District 12 kon doorbrengen.

Panem werd verder een constitutionele republiek, die eindelijk weer een stem gaf aan haar inwoners en uitkijkt naar een vreedzame toekomst.

Written By
More from Aubrey Mason

games blijken goed te zijn voor de hersenen van kinderen

(Afbeelding: Nintendo) Games worden al jaren bekritiseerd, vooral als kinderen ze spelen....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *