AO World waarschuwt voor tekorten aan PS5, Xbox Series X en S deze kerst • Eurogamer.net

Online elektrische retailer AO World heeft een waarschuwing afgegeven voor voorraadtekorten deze kerst, daarbij verwijzend naar een onbeschikbaarheid van elektrische producten zoals nieuwe consoles.

Verstoring van het coronavirus en een tekort aan bezorgers veroorzaakten een verlies van £ 10 miljoen tussen april en september voor AO World, dat verwacht dat de zaken niet snel zullen verbeteren.

AO World zei dat de tekorten vooral acuut waren in elektronica, zoals de PlayStation 5, Xbox Series X en S, evenals iPhones.

Het bedrijf zei dat het werd geconfronteerd met “betekenisvolle supply chain-uitdagingen met een slechte beschikbaarheid in bepaalde categorieën, met name in onze nieuwere producten waar we minder assortiment, ervaring en minder efficiëntie hebben”, voorafgaand aan de cruciale Black Friday-verkopen.

AO World wees op het tekort aan componenten voor fabrikanten – dit heeft betrekking op de wereldwijde strijd om de levering van halfgeleiderchips die worden gebruikt in elektronische apparaten.

AO Wereldpresident John Roberts vertelde: Avond Standaard De beschikbaarheid van de PS5, Xbox Series X en S was deze kerst “moeilijk”.

Vorige maand waarschuwde Intel dat het aanhoudende wereldwijde tekort aan halfgeleiders zou kunnen voortduren tot in 2023.

Het tekort trof zowel grafische kaarten voor computers als benodigdheden voor consoles.

De pandemie heeft de verkoop van computers en consoles sterk doen toenemen, waarbij velen vanuit huis werken en binnen blijven. Nieuwe console-releases door alle drie de grote bedrijven droegen ook bij aan de toegenomen vraag.

Zowel Sony als Microsoft hebben geklaagd over het huidige wereldwijde productie- en supply chain-probleem en erkennen frustratie met degenen die worstelen om een ​​nieuwe console te kopen. Eerder deze maand bedankte PlayStation-chef Jim Ryan fans voor hun geduld omdat de PS5 een jaar na de lancering nog steeds niet beschikbaar is.

De Britse retailer GAME heeft maatregelen genomen om speculanten af ​​te schrikken, een andere factor die de vraag heeft aangewakkerd.

READ  Xbox OS-update voegt profielen van sociale media toe aan gamerprofiel, probeert Pinterest vast te leggen en meer »OnMSFT.com
Written By
More from Vanessa Hale
Fall Flat krijgt PS5- en Xbox Series X / S-releases “zeer binnenkort”
Meer gratis levels onderweg, te beginnen met Forest Het klinkt misschien bescheiden,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *