AP-bronnen zeggen dat kaartjes gekocht voor verschillende Big Ten-spellen gevonden zijn op de naam van een geschorste werknemer uit Michigan

AP-bronnen zeggen dat kaartjes gekocht voor verschillende Big Ten-spellen gevonden zijn op de naam van een geschorste werknemer uit Michigan

Kaartaankopen voor voetbalwedstrijden zijn gevonden op naam van een geschorste voetbalmedewerker uit Michigan die het middelpunt was van een NCAA-onderzoek naar een vermeend plan voor het stelen van borden door Big Ten-teams.

Elf scholen in de Big Ten zeiden dat ze bewijs hadden gevonden dat analist Connor Stallions uit Michigan de afgelopen drie seizoenen kaartjes had gekocht voor ten minste één van hun wedstrijden, meldde ESPN maandag, onder verwijzing naar niet-geïdentificeerde bronnen.

De Associated Press bevestigde via functionarissen van drie Big Ten-scholen dat ze elektronische aankopen van speltickets op naam van de Stallions hadden aangetroffen. De functionarissen spraken met The Associated Press op voorwaarde van anonimiteit, omdat niemand bevoegd was om publiekelijk over het lopende onderzoek te spreken.

Eén school heeft de afgelopen twee jaar kaartjes gekocht op naam van de Stallions voor ten minste vier thuiswedstrijden, zei een van de mensen.

Een andere persoon zei dat een andere school kaartjes had gevonden die op naam van de Stallions waren gekocht voor vijf thuiswedstrijden in de afgelopen drie seizoenen, en dat sommige kaartjes elektronisch waren overgezet op de naam van andere personen. Een derde school vond een aankoop op de naam van de Stallions voor de wedstrijd twee weken voor de wedstrijd van het team met Michigan vorig seizoen, zei een andere persoon.

Vrijdag maakte Michigan bekend dat Stallions geschorst en betaald waren, in afwachting van de afronding van het onderzoek. Michigan-woordvoerder Dave Abloff zei maandag dat de school geen commentaar kon geven op het lopende onderzoek.

ESPN meldde dat ten minste één school bewakingsvideobeelden vanuit het stadion had gevonden, waarop te zien was dat iemand een mobiele telefoon gebruikte om op te nemen wat er op het veld gebeurde. Het netwerk zei ook dat hij zaterdag kaartjes had gekocht voor de thuiswedstrijd van Ohio State met Penn State, hoewel de kaartjes niet werden gebruikt; Michigan speelt later dit seizoen tegen beide teams.

READ  Kunio-kun Three Kingdoms For Nintendo Switch krijgt een Japanse releasedatum en een nieuwe gameplay-trailer

Michigan en de Big Ten erkenden dat de NCAA vorige week de beschuldigingen van bordstelen aan het onderzoeken was. De conferentie bracht alle binnenkomende tegenstanders van Michigan op de hoogte van deze beschuldigingen.

De op de tweede plaats geplaatste Wolverines (8-0) versloeg zaterdagavond Michigan State met 49-0. Michigan, dat de laatste twee Big Ten-kampioenschappen heeft gewonnen en favoriet is om voor de landstitel te spelen, is deze week vrij.

De NCAA-regels verbieden het stelen van tekens niet direct, maar er zijn wel regels tegen het gebruik van elektronische apparatuur om de tekens van een tegenstander op te nemen. Een NCAA-reglement verbiedt ook “persoonlijke scouting van toekomstige tegenstanders buiten de campus (in hetzelfde seizoen).” Er zijn ook regels tegen onsportieve of onethische activiteiten door coaches, en hoofdcoaches worden over het algemeen aansprakelijk gehouden voor overtredingen die onder hun toezicht plaatsvinden.

Michigan-coach Jim Harbaugh zat eerder dit seizoen een schorsing van drie wedstrijden uit, opgelegd door de universiteit vanwege een niet-gerelateerde en nog steeds onopgeloste NCAA-schendingszaak die verband hield met rekrutering.

Stallions is een gepensioneerde kapitein van het Korps Mariniers en afgestudeerd aan de Naval Academy. Volgens een gedeactiveerd LinkedIn-profiel werd hij in mei 2022 aangenomen als off-field analist bij Michigan.

___

Ralph D. volgen Russo op https://twitter.com/ralphDrussoAP en luister op http://www.appodcasts.com. Ontvang het hele seizoen lang meldingen over de nieuwste AP Top 25-poll. Registreer hier

___

AP College Football: https://apnews.com/hub/college-football

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *