Apex Legends Cross-Play: spelen met vrienden op pc en console

Apex Legends, de populaire gratis shooter van Respawn, heeft platformonafhankelijke gameplay voor iedereen. Gebruikers op Xbox One en Xbox Series X | S, PS4, PS5, Nintendo Switch, Origin en Steam koppelen en spelen samen. Het spel begon niet met cross-play, maar het was toegevoegd In oktober 2020. Cross-play is standaard ingeschakeld, matchen met controllers samen en spelers op muis en toetsenbord samen.

Hoe speel je met vrienden

Zoekscherm voor vrienden afspelen

Om een ​​vriend toe te voegen vanaf een willekeurig platform, moet je naar het Vriendenscherm in Apex Legends gaan, dat je in de rechterbenedenhoek van het hoofdmenu kunt vinden, aangegeven door een pictogram van drie personen. Daar kun je Find Friend gebruiken om op elk platform naar je vrienden te zoeken en ze toe te voegen. U gebruikt hun gebruikersnaam op het platform van hun keuze en zolang ze eerder zijn aangemeld bij Apex Legends, zou hun naam moeten verschijnen, tenzij ze de mogelijkheid uitschakelen om Door ernaar te zoeken.

Nadat je het vriendschapsverzoek hebt ingediend, ontvangt je vriend een melding in de lobby om goed te keuren, af te wijzen of te blokkeren. Als je het verzoek blokkeert, kan deze speler geen uitnodigingen of andere vriendschapsverzoeken van die persoon ontvangen, tenzij de blokkering in de vriendenlijst is opgeheven. Nadat het verzoek is geaccepteerd, wordt de vriend op een ander platform vermeld in de vriendenlijst en heeft hij een algemeen consolelogo of een toetsenbord om aan te geven of hij of zij zich op een console of een pc bevindt.

Hoe werkt matchmaking?

Standaard zijn er twee groepen voor cross-play, één voor consolespelers op de console en één voor pc-spelers op toetsenbord en muis. Cross-play is standaard ingeschakeld voor alle spelers. Als een consolespeler en een pc-speler samenkomen, worden ze gekoppeld aan andere spelers op de pc om ervoor te zorgen dat alleen consolelobby’s pc-spelers bevatten.

READ  Trump legt binnen 45 dagen een Amerikaans verbod op WeChat, TikTok op

Op de console worden spelers op hetzelfde platform als jij (PlayStation, Xbox of Nintendo Switch) aangegeven met het logo van dat platform. Spelers op andere systemen hebben een generiek controlelogboek naast hun naam. Je kunt cross-play matchmaking uitschakelen in de systeeminstellingen, zodat je alleen spelers matcht op dezelfde console als jij. Respawn waarschuwt echter dat cross-play kan worden verstoord Het zorgt voor zeer lange wachttijden, vanwege het beperkte aantal lobbyisten exclusief voor één platform.

Hoe cross-play te stoppen?

Misschien wil je spelers op andere platforms helemaal vermijden. Zo ja, volg dan deze stappen:

  • Ga naar de lobby
  • Klik op het tandwiel (spelmenu) in de linkerbenedenhoek van het scherm
  • Klik op Instellingen
  • Scroll naar beneden naar Cross-platforms
  • Klik op Ingeschakeld om het in te schakelen en Uitgeschakeld om het uit te schakelen

Heeft Apex Legends een cross-progressie?

Apex Legends heeft momenteel geen cross-progressie, behalve op pc, wat betekent dat items die je koopt, geavanceerde gevechtspassen, enz., worden ontgrendeld op het platform waarop je momenteel speelt. via rekeningen Steam en Origin hebben vooruitgang geboekt, aangezien beide platforms op pc staan. Respawn werkt er echter aan om het aan alle platforms toe te voegen, met momenteel kruisende voortgang Gepland om ergens in 2022 te worden toegevoegd. Respawn Director of Communications Ryan Rigney beschreef het implementatieproces als “slecht als de hel”.

“Het lost niet alleen de technische uitdaging op om bestaande accounts te integreren, maar er zijn ook juridische en contractuele problemen bij het kopen op andere platforms”, zegt Ryan Rigney. “Verschillende regio’s hebben verschillende wetten. Het is een puinhoop. Maar we werken eraan en we zijn vastbesloten om het uit te voeren.”

READ  De DualSense-controller verbetert bijvoorbeeld PS5-games

GameSpot kan een commissie verdienen uit winkelaanbiedingen.

Written By
More from Aubrey Mason

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *