Apple bracht het geliefde vergrootglas terug voor tekstselectie in iOS 15

Apple-tekstselectie Het vergrootglas is weer verschenen In bètaversie van iOS 15 en Apple’s eigen website Het bevestigt zijn terugkeer door het als een functie op te nemen. Het herstel van de functie is een weerspiegeling van de tijd dat Apple de beslissing nam om het in iOS 13 te dumpen, wat een zeldzame gebeurtenis is: Apple komt meestal niet terug nadat ze iets hebben weggegooid (de schaartoetsen op hun toetsenborden teruggeven) Na jaren vlindersleutels is een opvallende uitzondering). Welkom terug de kleine pop-up: ik kan alleen voor mezelf spreken, maar sinds de release van iOS 13 heb ik constant geworsteld zonder het handige kleine vergrootglas.

De nieuwe versie van de tekstblaster lijkt iets kleiner te zijn dan de oude versie (voor het geval je bent vergeten hoe het er vroeger uitzag, zie je Grote demonstratie hier), maar het is in ieder geval beter dan niets dat wordt getoond in iOS 13 en 14.

Functielijst aan Apple iOS 15 pagina. Wilden we niet eerder de exacte tekst specificeren die we wilden?

Het zou in ieder geval het grootste probleem met het huidige selectiesysteem oplossen: dat je duim de tekst bedekt die je probeert te selecteren, waardoor het een beetje moeilijk Om te zien wat er is geselecteerd, til je je duim van het scherm. Dan, als je op mij lijkt, zul je waarschijnlijk zuchten als je ziet dat het verkeerde ding is geselecteerd, en dan worstelen met de tekstselectiegrepen om te proberen te markeren wat je eigenlijk zoekt (starend naar het kleine scherm alle tijd).

Het is niet altijd zo erg, maar de tekstselectie van iOS 14 laat te wensen over (en dat is iets uitvergroot).

iOS 15 bevindt zich momenteel in de vroege bèta, dus alles wat we nu zien is onderhevig aan verandering – Apple kan het vergrootglas altijd prominenter maken op basis van feedback, als het lijkt alsof veel mensen nog steeds worstelen. Hoewel deze functie niet het geval is dusver Genoeg voor mij om het risico te lopen de eerste bèta voor ontwikkelaars te downloaden, ik denk dat dat de reden zou kunnen zijn geweest om de eerste openbare bèta onmiddellijk na de release te krijgen.

READ  Problemen na de lancering blijven bestaan ​​in Assassin's Creed Valhalla
Written By
More from Lesley Curry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *