Apple huurt een voormalige AI-wetenschapper in bij Google die is vertrokken na morele onrust

Apple heeft een veteraan bij Google aangesteld voor kunstmatige intelligentie, Sami Bengio, die een van de meest prominente werknemers was van het bedrijf die de baan verliet te midden van Druppels Twee onderzoekers hebben haar van school gestuurd. ReutersEn de Wie het nieuws publiceerde, gaf aan dat Benjio een nieuwe onderzoekseenheid voor kunstmatige intelligentie bij Apple zal leiden om het te ontmoeten Voormalige Google-ster – En de huidige Apple Vice-president van Machine Learning and Artificial Intelligence StrategyJohn Gianandrea.

Bingo verliet Google vorige week na 14 jaar voor het bedrijf te hebben gewerkt controversieelhet klaslokaal Van twee ethische leiders van Amnesty International die aan hem rapporteerden, Tymnet Gebro en Margaret Mitchell. Beide onderzoekers waren fervente voorstanders van diversiteit in hun vakgebied en waarschuwden afzonderlijk voor de gevaren van grote taalmodellen en computationele bias. Het heeft hun schietpartijen afbetaald Interne kreet In de zoekgigant en binnen Bredere kunstmatige intelligentie academisch de broers.

Bij uitspraak Bengio, die in de nasleep van de afzetting van Gebro op Facebook werd gepost, zei dat hij stomverbaasd was en achter Tymnet en de rest van zijn team stond. Google reageerde door zijn ethische AI-onderzoekseenheid te reorganiseren om Dr.Marian Croak in februari de leiding te geven – een beweging die de taken van Bengio beknotte, aldusBloomberg.

Voor Apple vertegenwoordigt het de meest recente aanwerving in een draad Van het grijpen van talent bij Google AI om de intelligentie van machine learning te stimuleren door middel van werving en TechniekHoldings. Bengio was een senior lid van het Google Brain-onderzoeksteam, dat voor doorbraken heeft gezorgd op het gebied van kunstmatige intelligentie Brain mappingEn de Beeldniveau omhoog En de Toegankelijkheid.

READ  Hier is de checklist voor het instellen van Windows 10

Alle door Engadget aanbevolen producten worden door ons redactieteam uitgekozen, onafhankelijk van het moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

Written By
More from Lesley Curry

Bekijk de vluchttest en probeer te landen

[This livestream has ended. A replay is available in the video above.]...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *