Apple kondigt de beste App Store-apps en -games van 2020 aan

Apple vandaag aangekondigd de winnaars van de 2020 App Store Best Award, die uitstekende apps en games voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac erkent. Het bedrijf deelde ook zijn traditionele lijst met de meest populaire apps van 2020.

Beste apps van 2020

Ontwaken uit! werd verkozen tot beste iPhone-app van 2020, ontwikkeld door onafhankelijke ontwikkelaar Andres Canella. De app biedt snelle en lichte oefeningen die door iedereen in thuiskantoren en klaslokalen kunnen worden uitgevoerd.

De populaire ZOOM De videochat-app werd uitgeroepen tot de beste iPad-app van 2020 omdat studenten van over de hele wereld tijdens de pandemie thuis konden blijven leren. ZOOM was in 2020 ook de meest gedownloade gratis app in de App Store.

Voor de Mac, Fantastisch door Flexibits is gekozen tot de beste app van 2020 die beschikbaar is in de App Store. De app is een populair kalenderalternatief voor macOS-gebruikers dat geavanceerde functies biedt voor het beheren van vergaderingen, taken en het synchroniseren van alles tussen verschillende platforms.

Disney + won de Apple TV-app van het jaar-prijs, terwijl Een deel – een app die is ontworpen om gebruikers te helpen focussen, ontspannen en slapen – werd uitgeroepen tot de beste app van 2020 voor Apple Watch.

Beste games van 2020

Apple heeft een andere categorie in zijn jaarlijkse onderscheiding gewijd aan games die beschikbaar zijn in de App Store. Dit jaar, de open-world game Genshin Impact werd verkozen tot beste iPhone-game. Voor de iPad koos Apple Legends of Runeterra van Riot Games als de game van het jaar.

READ  New Nintendo Leak onthult niet-uitgebrachte Pokemon-games

Disco Elysium, een detective RPG-game, werd verkozen tot game van het jaar voor de Mac – alleen rekening houdend met de games die beschikbaar zijn in de Mac App Store. En tot slot, voor Apple TV, Dandara Trials of Fear werd verkozen tot de wedstrijd van het jaar. Dandara Trials of Fear is ontwikkeld door een Braziliaanse studio en brengt verschillende uitdagingen met zich mee in een 2D-universum.

Apple koos ook voor de beste game die beschikbaar is op Apple Arcade, het gamingplatform van het bedrijf. Stiekeme Sasquatch was de keuze voor 2020. Het spel is vorig jaar uitgebracht en het laat je “het leven van een sasquatch leiden” door door campings te wandelen, voedsel te eten uit koelboxen of picknickmanden, te vissen in het meer en meer.

Naast de beste apps en games uit 2020 voor iPhone, iPad, Apple TV, Apple Watch en Mac, heeft Apple ook enkele andere geweldige apps uitgelicht die beschikbaar zijn in de App Store. Dit bevat Schijnen, Leg alles uit op het whiteboard, Caribu, Pokémon GO, en DeelTheMeal.

Gebruikers zullen op het App Store Today-tabblad ook twee lijsten vinden met de beste apps en spellen vanaf 2020 – wat brengt ZOOM, TikTok, Onder ons, en Call of Duty: mobiel bovenaan de ranglijst.

Ontwikkelaars achter deze apps worden beloond met een aluminium App Store-pictogram met de naam van de winnaar gegraveerd op de andere kant.

Wat vond je van de lijst? Kende je alle apps? Laat het ons weten in de comments hieronder.


Bekijk 9to5Mac op YouTube voor meer Apple-nieuws:

Written By
More from Lesley Curry

Dropbox en LastPass met nieuws over wachtwoordbeheer

De wachtwoordbeheerindustrie ondergaat enkele veranderingen. Dropbox heeft aangekondigd dat het in april...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *