Apple legt uit hoe gameservices Stadia en Game Pass worden geblokkeerd

Dat zegt een woordvoerder van de techgigant Business insider. Gamebedrijven zijn al lang kritisch omdat Apple systematisch hun gamestreaming-apps uit de App Store lijkt te verbieden. Met deze apps is het mogelijk om een ​​game voor pc of gameconsoles naar een smartphone te streamen.

Game Pass en Stadia zijn gamestreamingdiensten van Microsoft en Google. De games worden gespeeld in een datacenter, waar de afbeelding naar een apparaat wordt gestuurd. Hierdoor is het mogelijk om op eenvoudige apparatuur een zwaar spel te spelen.

Controleer alle spellen

“De App Store is gemaakt als een veilige en vertrouwde plek voor klanten”, legt de woordvoerder uit. “Alle gepubliceerde apps worden door ons vooraf gecontroleerd om te zien of de algemene voorwaarden worden nageleefd.”

Aangezien de games in kwestie niet in de App Store staan, kan Apple niet verifiëren of ze voldoen aan de voorwaarden van het platform. “Gameservices zijn absoluut welkom in de App Store, zolang de regels worden gevolgd”, vervolgt de woordvoerder. “Dan moeten alle aangeboden spellen afzonderlijk door ons worden gecontroleerd.”

Omdat de losse games niet door de bedrijven bij Apple worden aangeboden, zijn de apps tot nu toe uit de App Store geweerd. Het is onduidelijk of Google en Microsoft dit op lange termijn willen doen.

Machtsmisbruik

Het komt niet altijd voor dat Apple zijn regels wil toepassen op de content die in een app wordt aangeboden. Video- en muziekdiensten zoals Netflix en Spotify bieden films, series en liedjes aan, die niet allemaal vooraf door Apple zijn gecontroleerd.

READ  Dit zijn de PlayStation Plus-games voor ...

Het conflict met de game-apps komt net nu Apple in de Verenigde Staten en Europa wordt onderzocht op mogelijk machtsmisbruik. De techgigant vraagt ​​app-makers om een ​​deel van hun omzet bij te dragen. Bedrijven als Spotify zeggen dat ze worden benadeeld ten opzichte van de eigen diensten van Apple.

Samsung

De gameservices zijn niet op alle smartphoneplatforms verboden. De betreffende apps kunnen bijvoorbeeld op Android-telefoons worden geïnstalleerd.

Samsung kondigde eerder deze week een samenwerking aan met Game Pass en biedt kopers van Note 20 een abonnement van drie maanden. Bovendien hebben de telefoons een speciale versie van de app waarmee spelers speciale skins voor games kunnen ontgrendelen.

Written By
More from Aubrey Mason

Shahid Afridi over waarom hij MS Dhoni hoger beoordeelt dan Ricky Ponting als kapitein

MS Dhoni en Ricky Ponting hebben beide twee WK-titels op hun naam...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *