Apple maakt de winnaars van de App Store Awards 2021 en de meest gedownloade apps van het jaar bekend – TechCrunch

Apple heeft vandaag de langverwachte jaarlijkse lijst met de beste apps en games van het jaar voor iPhone, iPad, Mac, Apple TV en Apple Watch vrijgegeven. Dit jaar won de maker van kinderapps, Toca Boca, de iPhone-app van het jaar voor “Toca Life World”, en Riot Games’ League of Legends: Wild Rift was de iPhone-game van het jaar.

Andere winnaars zijn de iPad-app van het jaar “LumaFusion” van LumaTouch. iPad-game van het jaar “MARVEL Future Revolution” van Netmarble; Mac-app van het jaar “Craft” door Luki Labs Limited; Mac-game van het jaar “Myst” van Cyan; Apple TV-app van het jaar “DAZN” van de DAZN Group; Apple TV-game van het jaar “Space Marshals 3” van Pixelbite; Apple Watch-app van het jaar “Carrot Weather” van Grailr; en Apple Arcade Game of the Year: “Fantasian” van Mistwalker.

Prijswinnaars vertegenwoordigen meestal relatieve nieuwkomers in de App Store, degenen die op interessante manieren gebruik hebben gemaakt van de technologieën van Apple, of degenen die in de loop van het jaar bijzondere belangstelling hebben gekregen. Zo lieten de prijswinnaars van vorig jaar zien hoe de pandemie zich verspreidde in de app-wereld, toen de home workout-app Wakeout! Het won iPhone-app van het jaar en Zoom op iPad.

Maar de iPhone-app van dit jaar,”Toca Life World, “Een interessante keuze om een ​​andere reden. De maker, Toca Boca, in maart feest vieren De tiende verjaardag van de oprichting. In de tijd sinds de lancering van zijn eerste app, heeft het bedrijf meer dan 40 andere apps voor kinderen gelanceerd – of zoals Toca Boca het graag noemt, digitale games. “Toca Life World” is het hoogtepunt van veel van dat werk, omdat het eerdere “Toca Life”-applicaties met elkaar verbond tot een enkele verbonden ervaring.

READ  Eerste OxygenOS 12 open bèta klaar om te downloaden op OnePlus 9 en 9 Pro

Apple prees de prijswinnaar omdat hij tien jaar later “de kunst van spelen en zelfexpressie voor kinderen meesterlijk bleef nabootsen”.

De selectie herinnert er ook op subtiele wijze aan in een jaar waarin de App Store veel opschudding en beroering heeft gekend, dat ontwikkelaars langetermijnactiviteiten opbouwen in de App Store, en Apple heeft geholpen een rol te spelen bij het onderbouwen van dat succes, onder meer door onderscheidingen als deze.

Apple prees ook de andere winnaars en merkte op dat de streamingdienst “DAZN” de lokale sportcultuur in de wereldwijde schijnwerpers bracht. Ondertussen gaat Apple stilletjes vooruit SportsKit-framework Voor Apple TV- en iOS-apps, die DAZN ooit zou kunnen gebruiken.

Apple heeft ook zijn best-in-class “Carrot Weather” -voorspelling aangeprezen, die concurreert met Apple’s standaard Weather-app en gegevens gebruikt van Dark Sky, eigendom van Apple. Gepromoot door Apple Luma Fusion De mogelijkheid om videobewerking sneller en minder intimiderend te maken Editor voor Documenten karakter “Efficiëntie en vindingrijkheid”. Maar het is moeilijk te negeren dat deze apps ook concurreren met de producten van Apple – respectievelijk iMovie en iWork’s Pages. Een groot deel van de lijst herinnert er in ieder geval aan hoe het lot van apps van derden is gekoppeld aan Apple’s eigen softwareontwikkelingen.

Het afgelopen jaar was een overgangsjaar voor de App Store, die te maken kreeg met toegenomen toezicht van de regelgevende instanties, nieuwe wetgeving op de wereldmarkten en verschillende rechtszaken over het op commissie gebaseerde bedrijfsmodel van de App Store – inclusief een doorlopende release met Epic Games, die nu in hoger beroep. Als gevolg hiervan heeft Apple zijn beleid aangepast en verduidelijkt en in sommige gevallen zelfs zijn commissies verlaagd, zoals voorgeschreven door marktvereisten en schikkingsovereenkomsten.

READ  Hoe te downloaden, andere details onthuld

Ondanks de veranderingen blijft het succes en de kwaliteit van veel toepassingen, waaronder prijswinnaars, hoog.

Bij de bekendmaking van de eindejaarswinnaars noemde Apple Connection ook de beste trend van het jaar en vierde het een aantal apps en games die een blijvende impact hebben op het leven van mensen met dit thema in gedachten. Deze lijst bevatte het coöperatieve en competitieve spel “Between Us!” van InnerSloth; dating- en netwerkapplicatie Bumble (wiens beste concurrent, Match, een populaire criticus is van de App Store); Ontwerpbron Canva; De lokale eetgids richt zich op zwarte bedrijven, EatOkra; en het sociale netwerk voor vrouwen Peanut, dat dit jaar voicechatrooms lanceerde.

“De ontwikkelaars die in 2021 App Store Awards hebben gewonnen, hebben hun drive en visie gebruikt om de beste apps en games van het jaar te leveren, wat de creativiteit en passie van miljoenen gebruikers over de hele wereld heeft aangewakkerd”, aldus Apple-CEO Tim Cook in een verklaring. . “Van autodidactische freelance programmeurs tot inspirerende leiders die wereldwijde bedrijven bouwen, deze uitstekende ontwikkelaars hebben Apple-technologie gecreëerd, waarvan vele het diepe gevoel van teamwerk hebben bevorderd dat we dit jaar nodig hadden”, zei hij.

Prijswinnaars ontvangen opnieuw fysieke App Store-prijzen, geïnspireerd op het opvallende blauwe App Store-pictogram, gemaakt van 100% gerecycled aluminium dat wordt gebruikt om Apple-producten te maken, met de naam van de winnaar op de achterkant gegraveerd.

Apple heeft zoals gewoonlijk ook zijn lijsten met de meest gedownloade apps van het jaar vrijgegeven. In de VS zijn de meest gedownloade apps als volgt:

Beste gratis iPhone-apps

 1. tik tok
 2. YouTube: kijken, luisteren, streamen
 3. Instagram
 4. snel chatten
 5. Facebook sociale netwerksite
 6. boodschapper
 7. Google Maps
 8. Gmail – E-mail van Google
 9. ZOOM Cloud-vergaderingen
 10. Amazon winkelen
READ  Downloadsnelheden van Starlink zijn langzamer dan vaste breedbanddiensten: Ookla

Best betaalde iPhone-apps

 1. voortplanten zak
 2. hete schema’s
 3. vreemde weken
 4. TouchRetoucheren
 5. gezichtstoon
 6. Schaduw Raket
 7. 75 hard
 8. donkere lucht weer
 9. Automatisch slaap volgen slaap op horloge
 10. SkyView®

De beste gratis iPhone-games

 1. Tussen ons!
 2. roblox spel
 3. make-over project
 4. Call of Duty®: mobiel
 5. Subway Surfers
 6. Hoge hakken!
 7. Magic Tiles 3: Pianospel
 8. water sorteren puzzel
 9. Snelkoppeling uitvoeren
 10. bridge race

Best betaalde iPhone-games

 1. Maine Ambacht
 2. Aandacht!
 3. Bloons TD 6
 4. Monopoly
 5. Geometrisch streepje
 6. Mijn baby Lebensborn
 7. Pest Bedrijf
 8. rechts schaatsen
 9. Grand Theft Auto San Andreas
 10. Incredibox

Top gratis iPad-apps

 1. YouTube: kijken, luisteren, streamen
 2. ZOOM Cloud-vergaderingen
 3. Disney +
 4. Netflix
 5. tik tok
 6. Google Chrome
 7. HBO Max: tv en films streamen
 8. Hulu: tv-series en films kijken
 9. Amazon Prime-video
 10. Gmail – E-mail van Google

Best betaalde iPad-apps

 1. vruchtbaar
 2. goede recensies 5
 3. goedheid
 4. Duo-show
 5. Toka Keuken 2
 6. Toka Life: ziekenhuis
 7. LumaFusion
 8. Schaduw Raket
 9. Affiniteitsontwerper
 10. Toka Live: Vakantie

De beste gratis iPad-games

 1. Tussen ons!
 2. roblox spel
 3. make-over project
 4. DIY telefoonhoesje
 5. Subway Surfers
 6. haar uitdaging
 7. Magic Tiles 3: Pianospel
 8. Tails Hope – EDM Rush
 9. Blob Runner 3D
 10. bridge race

Best betaalde iPad-games

 1. Maine Ambacht
 2. Bloons TD 6
 3. Geometrisch streepje
 4. Monopoly
 5. Vijf nachten bij Freddy’s
 6. Stardu-vallei
 7. Pest Bedrijf
 8. Mens: val plat
 9. De ultieme avond op maat
 10. Grand Theft Auto San Andreas

Top Apple Arcade-spellen

 1. Oregon Trail
 2. NBA 2K21 Arcade-editie
 3. stiekeme sasquatch
 4. sonische race
 5. SpongeBob: Patty Quest
 6. Skate Stad
 7. Pac-Man Party Royal
 8. Knip het snoer geremasterd
 9. hete lava
 10. Angry Birds herladen

Written By
More from Eda Greene
iOS 14.7 en iPadOS 14.7 Beta 5 uitgebracht en het aantal groeit
Apple heeft iOS 14.7 en iPadOS 14.7 beta 5 vrijgegeven voor zowel...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *