Computer Security Day: met deze tips van studenten informatica word je niet online opgelicht

Vandaag is het Computer Security Day. Nu het aantal digitale misdaadmeldingen blijft groeien, stijgtVolgens informaticastudenten Jill Colin en Jasper Latour is een bijzondere dag essentieel.

Iedereen kan online slachtoffer worden van cybercriminaliteit. ‘Het is echt niet iets dat alleen senioren overkomt’, zegt Jill Colin, een laatstejaarsstudent informatica die momenteel een major in cybersecurity volgt. Kijk maar naar de Universiteit Maastricht, die het slachtoffer werd Ransomware-aanval. Dat had grote gevolgen voor medewerkers en studenten.”

Een voorbeeld van wat er mis ging is, net als bij de Universiteit Maastricht, waarom Giles het zo belangrijk vindt om aandacht te besteden aan cybersecurity en waarom hij in de toekomst die kant op wil. Ik hoor al jaren over gelekte data van bedrijven of mensen die het slachtoffer zijn van online fraude. Ik vind het een heel interessant onderwerp”, zegt Taleb Avans. Hij zou willen dat elke student op een bepaald moment in zijn opleiding computerbeveiliging leert. “Er zijn veel vormen van online oplichting en oplichters komen snel met nieuwe dingen. Veel mensen, ook mijn omgeving, zeggen vaak dat ze er niet verliefd op worden. Maar je weet het niet. Het zou goed zijn voor iedereen een cursus social media volgen. en veiligheid. Dan realiseer je onveilige situaties, in plaats van ze uit te stellen en er verliefd op te worden.”

Jill Colin
Jasper Latour

computer update
De belangrijkste cyberbeveiligingstip van Giles is dat je altijd je gezond verstand moet gebruiken. “Denk dat het gezond verstand is. Zie je iets online dat te mooi klinkt om waar te zijn? Dan is dat meestal ook zo”, legt Gill uit. Hij heeft een lijst met tips waarvan hij denkt dat het online ellende helpt voorkomen. “Banken vragen nooit online om je rekeninggegevens Sms-berichten of apps. U kunt deze berichten laten gaan. Het is ook belangrijk om uw computer indien mogelijk bij te werken en niet alleen games te downloaden op sites die u niet kent. Dit is een groot risico. Het zijn misschien open deuren, maar ze hebben een reden. De tips zijn onmisbaar om af en toe te lezen voor een opfrissing.”

READ  Borat, Over the Moon en Flying Dutchmen

Jasper Latour is eerstejaars student informatica in Den Bosch en sluit zich aan bij Jill. Hij vindt het ook goed dat er Computer Security Day is. Het zet het onderwerp weer op de agenda. Ik heb het gevoel dat je veel leest over mensen die worden opgelicht, maar er worden enkele oplossingen en tips gegeven. Zo’n dag helpt.”

Software download
Als IT-professional in opleiding speelt online beveiliging een grote rol in het leven van Jasper. Denk bijvoorbeeld drie keer na voordat hij op een link klikt die hij heeft ontvangen van een afzender die hij niet kent. “Als er iets misgaat en mijn computer crasht, heb ik een groot probleem. Dan kan ik mijn werk niet doen.” Jasper neemt echter soms kleine risico’s door het programma van internet te downloaden, als er een betaalde versie is die honderd procent te vertrouwen is. “Maar ik heb het elke dag zo druk dat ik meestal weet of er iets is om op te rekenen.”

Daadwerkelijk bezoek aan de bank
De nieuwe student realiseert zich dat mensen tegenwoordig vaak worden misleid door online fraude. Volgens hem is het feit dat banken online service verlenen en mensen de bank steeds minder fysiek bezoeken. Oplichters weten dit ook, omdat ze veel e-mails sturen naar mensen waarvan ze aannemen dat ze belangrijke vragen over accountinformatie zijn. Als er veel online gebeurt, weten mensen soms niet wat betrouwbaar is en wat niet.”

Bekijk hier meer tips!

Gezicht van het meisje!
Ai, viel je op de link hierboven na het advies van Giles en lachte je leraar Duits van Rundfunk je uit? Lees dan ook de tips van Jasper…’Controleer altijd eerst online reviews van sites die je niet kent, om te lezen wat andere mensen van de site vinden. En denk altijd goed na over de spelling van e-mailadressen. Zijn ze correct en zijn er geen kleine letters in plaats van hoofdletters?” Student Avans, die erop wijst dat er wel eens een ongelukje in een klein hoekje gebeurt, zegt dat een vergrendeld hangslot in de hoek van de site een teken is dat er op kan worden vertrouwd. het gaat om bankfraude. Neem in dergelijke gevallen altijd contact op met uw bank via Direct en probeer het niet zelf op te lossen. Wanneer u ineens veel geld overmaakt naar een banknummer, kan dit voor de bank een signaal zijn dat u dingen doen die niet zijn toegestaan.”

READ  Het Utrechts Stadsdichtersgilde maakt een gedicht voor alle betrokken winkeliers

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *