Apple Music kondigt niet-ontbrekende ruimtelijkheid en audio aan

Cupertino, Californië Apple heeft vandaag aangekondigd dat Apple Music toonaangevende audiokwaliteit biedt aan abonnees met de toevoeging van Spatial Audio met ondersteuning voor Dolby Atmos. Spatial Audio geeft artiesten de mogelijkheid om meeslepende audio-ervaringen voor hun fans te creëren met echt multidimensionaal geluid en helderheid. Abonnees van Apple Music kunnen ook naar meer dan 75 miljoen nummers luisteren in Lossless Audio, zoals de artiesten ze in de studio hebben gemaakt. Deze nieuwe functies zijn vanaf volgende maand zonder extra kosten beschikbaar voor Apple Music-abonnees.

“Apple Music beleeft zijn grootste doorbraak ooit in geluidskwaliteit”, aldus Oliver Chaucer, vice-president van Apple Music and Beats. “Luisteren naar een nummer in Dolby Atmos is als magie. Muziek komt overal om je heen en klinkt geweldig. We bieden deze echt innovatieve en meeslepende ervaring nu aan onze luisteraars aan met muziek van hun favoriete artiesten zoals J Balvin, Gustavo Dudamel, Ariana Grande , Maroon 5, Kacey Musgraves en The Weeknd “Abonnees kunnen ook naar hun muziek luisteren in de hoogste audiokwaliteit met Lossless Audio. Apple Music zoals we die kennen staat op het punt voor altijd te veranderen.”

Ruimtelijke audio met Dolby Atmos-ondersteuning

Apple introduceert Spatial Audio met Dolby Atmos-ondersteuning voor Apple Music. Dolby Atmos is een revolutionaire en meeslepende audio-ervaring waarmee artiesten muziek kunnen mixen zodat het geluid overal en van bovenaf komt. Standaard speelt Apple Music automatisch Dolby Atmos-nummers af op alle met H1- of W1-chip uitgeruste AirPods en Beats, evenals de ingebouwde luidsprekers op de nieuwste iPhone-, iPad- en Mac-versies. Apple Music zal voortdurend nieuwe Dolby Atmos-nummers toevoegen en een speciale set Dolby Atmos-afspeellijsten samenstellen om luisteraars te helpen de muziek te vinden waar ze van houden. Bovendien hebben de albums die beschikbaar zijn in Dolby Atmos een badge op de detailpagina zodat ze gemakkelijk kunnen worden ontdekt.

READ  De beste Cyber ​​Monday iPhone-deals van 2020

Bij de lancering kunnen abonnees genieten van duizenden nummers in Spatial Audio van enkele van ‘s werelds grootste artiesten en muzikanten van alle genres, waaronder hiphop, country, Latin, pop en klassiek. Apple Music werkt samen met artiesten en bedrijven om nieuwe releases en beste catalogustracks toe te voegen, naarmate meer artiesten muziek gaan maken specifiek voor de Spatial Audio-ervaring. Apple Music en Dolby maken het samen gemakkelijk voor muzikanten, producers en technici om nummers te maken in Dolby Atmos. Initiatieven zijn onder meer het verdubbelen van het aantal Dolby-studio’s in grote markten, het aanbieden van educatieve programmering en het beschikbaar stellen van middelen voor onafhankelijke artiesten.

“Vandaag markeert de introductie van Dolby Atmos op Apple Music – een nieuwe muziekervaring die de manier verandert waarop muziek wordt gemaakt door artiesten en waar hun fans van genieten”, aldus Kevin Yiman, President en CEO van Dolby Laboratories. “We werken samen met Apple Music om Spatial Audio met Dolby Atmos algemeen beschikbaar te maken voor alle muzikanten en iedereen die van muziek houdt.”

Balvin Hij zei: “Ik ben erg opgewonden om deel uit te maken van dit project met Apple Music, omdat ik altijd een stap voorwaarts wil zijn en ik denk dat dit een van die stappen is. Met Lossless ziet alles in de muziek er groter en sterker uit, maar de meeste Belangrijker nog, het zal van betere kwaliteit zijn. Toen ik mezelf en mijn muziek voor het eerst in Dolby Atmos hoorde, was het gewoon gek, het verbaasde me, het is onbeschrijfelijk. Ik denk dat fans deze nieuwe ervaring echt geweldig zullen vinden. ”

READ  iOS 14.3 maakt van de iPhone 12 Pro en Pro Max nog betere camera's

Gustavo Daddamel Hij zei: “Er zijn geen woorden om de overweldigende en krachtige ervaring te beschrijven van het dirigent zijn, het leiden van de torenhoge uitvoering van Mahlers” Thousand Symphony “. Maar nu ontwikkelt de technologie zich om deze ervaring dichter bij onze oren, onze geest en ons te brengen. zielen. Deel met mij dit mega-live-optreden met het geliefde Los Angeles Philharmonic Orchestra, voor het eerst opnieuw gemasterd in Dolby Atmos-audio op Apple Music naast mijn verzameling Deutsche Grammophon-opnames met LA Phil, in rijk, onberispelijk 3D-geluid. ‘ ‘

Grammy Award-winnende producer, songwriter en componist Giles Martin Hij zei: “Sinds het begin van de opname hebben artiesten, producers en ingenieurs geprobeerd om beelden met geluid te schilderen en luisteraars te vervoeren naar werelden waarvan ze nooit wisten dat ze bestonden, zelfs als het geluid uit een enkele luidspreker kwam. Nu met het aanbreken van de meeslepend geluid, we kunnen de muziekliefhebbers meenemen naar de muziek. Van het voelen van je favoriete artiest horen in dezelfde kamer waarin je woont tot het ervaren van het zitten midden in een symfonieorkest, de luisterervaring is transformerend en eindeloze mogelijkheden voor de maker. Dit is een enorme sprong voorwaarts in de technologie. Ik heb tot dusverre het genoegen gehad een aantal van de grootste artiesten uit de geschiedenis te mixen in Dolby Atmos. Dit werk merkte ik op albums waar ik van hou. Een unieke ervaring is dat ik me volledig kan onderdompelen in zichzelf in muziek die, hoewel vertrouwd, er ineens nieuw, modern en instant uitziet. Als maker van inhoud is het opwindend dat we deze geweldige ervaring nu kunnen delen via Apple Music “.

READ  Hoe kijk je Nintendo Live in februari 2021?

Ingenieur Mane Marroquin verwarde zich Hij zei: “Het ruimtelijke geluid geeft de muziek een nieuwe identiteit. Elke keer dat ik in Atmos mix, krijg ik kippenvel. De toekomst is aangebroken.”

Lossless geluid

Apple Music zal ook zijn catalogus met meer dan 75 miljoen nummers beschikbaar stellen in Lossless Audio. Apple gebruikt ALAC (Apple Lossless Audio Codec) om elk deel van het originele audiobestand te behouden. Dit betekent dat Apple Music-abonnees hetzelfde kunnen horen als de artiesten die in de studio zijn gemaakt.

Om te beginnen met luisteren naar Lossless Audio, kunnen abonnees die de nieuwste versie van Apple Music gebruiken deze afspelen via Instellingen> Muziek> Geluidskwaliteit. Hier kunnen ze verschillende resoluties kiezen voor verschillende verbindingen, zoals mobiel, wifi of om te downloaden. De Lossless-categorie van Apple Music begint met cd-kwaliteit, die 16-bits is bij 44,1 kHz (kHz), gaat tot 24-bits bij 48 kHz en kan lokaal worden afgespeeld op Apple-apparaten. Voor echte audiofielen biedt Apple Music ook Hi-Resolution Lossless tot 24-bit bij 192 kHz.1

Het product is Piper Pine Hij zei: “De geest en het leven van de mix zit in de extra databits die zijn opgeslagen in het niet-verloren bestand. Als professionele ingenieur is de mogelijkheid om muziek in de hoogste kwaliteit naar de luisteraar te sturen het ultieme doel van wat ik werk voor elke dag. ”

Written By
More from Lesley Curry

Je hebt waarschijnlijk de naam Lady Demetrisko van Resident Evil Village verkeerd uitgesproken

Het is moeilijk om Resident Evil Village te scheiden van zijn belangrijkste...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *