Apple verdient een extra £ 5 miljard door geen opladers en oortelefoons te leveren met zijn nieuwe iPhones

Apple verdient een extra £ 5 miljard door geen opladers en oortelefoons te leveren met zijn nieuwe iPhones

  • Apple zei dat de stap was om afval te verminderen en prees het milieu toen het beweerde dat de jaarlijkse CO2-uitstoot met twee miljoen ton zou worden verminderd.
  • Critici zeggen dat klanten zijn gekwetst door aanhoudend hoge prijzen
  • Sinds 2020 brengt Apple klanten £ 19 in rekening voor een nieuwe stekker of oordopjes.
  • Experts denken dat Apple ongeveer £ 27 per telefoon kan besparen

Apple verdiende naar schatting £ 5 miljard door geen opladers en oortelefoons te leveren met zijn nieuwe iPhones.

De technologiegigant zei dat de twee jaar geleden aangekondigde stap gericht was op het verminderen van afval en kreeg lof van milieuactivisten toen het beweerde dat het de jaarlijkse CO2-uitstoot met twee miljoen ton zou verminderen, het equivalent van 500.000 auto’s van de weg halen.

Maar critici zeggen dat klanten in hun broekzak zijn geraakt omdat het terugroepen van adapters en oortelefoons niet gepaard ging met een prijsverlaging.

Sinds 2020 heeft Apple £ 19 in rekening gebracht voor een nieuwe stekker of oordopjes. Critici beweren dat als het de volledige besparing doormaakt, inclusief een geschatte verlaging van 40 procent van de verzendkosten, omdat kleinere verpakkingen 70 procent van de apparaten op elke pallet kunnen gebruiken, de iPhone-prijzen lager zouden zijn.

Experts geloven dat Apple, wiens nieuwe iPhones tot £ 1.549 kosten, ongeveer £ 27 per telefoon zou kunnen besparen. De analyse houdt er rekening mee dat, hoewel adapters en oortelefoons voor £ 19 worden verkocht, ze veel goedkoper te produceren zijn.

Ben Wood, senior analist bij CCS Insight, vertelde technische experts: “Apple is de marktleider in de telefoonindustrie door het milieu te helpen, met het verwijderen van opladers en koptelefoons als een van de vele dingen die het doet. Maar natuurlijk is er een kostenbesparing voor Apple bij het verwijderen van opladers en koptelefoons bij de verkoop van iPhones.

Sinds de aankondiging van de verhuizing zou Apple wereldwijd 190 miljoen iPhones hebben verkocht. De winst door het verwijderen van opladers en oortelefoons, evenals lagere verzendkosten, zou in totaal £ 5 miljard kunnen bedragen, met naar schatting £ 225 miljoen extra uit de verkoop van accessoires.

Het Britse belang wordt geschat op meer dan 280 miljoen pond.

“We weten dat klanten adapters hebben ingezameld en dat het produceren van miljoenen onnodige adapters middelen kost en bijdraagt ​​aan onze ecologische voetafdruk”, zei Lisa Jackson, Chief Environment Officer van Apple, in 2020.

Een Apple-woordvoerder zei gisteravond: “Bij Apple zijn we voortdurend aan het innoveren om hulpbronnen te sparen en de planeet die we allemaal delen te beschermen. We zijn al CO2-neutraal voor onze eigen activiteiten en hebben ons een ambitieus doel gesteld om koolstofneutraal te worden voor ons hele aanbod keten- en productgebruik tegen 2030 – dus elk verkocht Apple-apparaat zal netto geen CO2-impact hebben Een stap op onze weg is het verminderen van de materialen die in onze producten en verpakkingen worden gebruikt. gelijk aan het jaarlijks verwijderen van 500.000 auto’s van de weg – en anderen volgen ons voorbeeld.

READ  PS5 Exclusive Abandoned is geen geheime game van Kojima, zegt de regisseur dat de geruchten niet leuk waren

iPhone zit boordevol geavanceerde technologieën die ongelooflijke waarde leveren – van de A15 Bionic-chip en Super Retina-display tot ’s werelds meest geavanceerde camerasystemen en 5G-netwerk. Deze belangrijke innovaties bieden onze gebruikers ongeëvenaarde mogelijkheden.

Advertenties

Written By
More from Lesley Curry
Microsoft onthult eerste Windows 365-prijzen voor pc’s in de cloud
1vCPU / 2GB / 64GB Eerstelijnswerkers, callcenters, onderwijs/training/CRM-toegang. Office light (webgebaseerd), Microsoft...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *