Apple verwijdert Fakespot-app uit iOS App Store na verzoek van Amazon

Apple heeft vrijdag de Fakespot-app uit de iOS App Store verwijderd. Fakespot, een service om nepproductrecensies op Amazon te filteren en te verbergen, Vorige maand lanceerde het zijn iOS-app iOSMaar nu is de app verwijderd in opdracht van Amazon zelf.

De oprichter van Fakespot, Saud Khalifa, zei: de rand Dat Apple de app heeft verwijderd zonder uit te leggen waarom. De ontwikkelaars bevestigen echter dat Amazon hen in juni een verwijderingsbericht heeft gestuurd, wat waarschijnlijk de reden is waarom de iOS-app niet beschikbaar is voor iPhone- en iPad-gebruikers.

De app integreert, net als de webbrowserextensie, met de Amazon-website met behulp van niet-officiële methoden om neprecensies op productpagina’s te herkennen. Amazon beweert daarentegen dat de app code injecteert die de gegevens van gebruikers kan compromitteren en consumenten “misleidende informatie” over verkopers kan geven.

Amazon vertelt ons ook dat Fakespot code in zijn website injecteert, een aanvalsvector opent en klantgegevens (inclusief e-mail, adressen, creditcardgegevens en browsergeschiedenis) in gevaar brengt, hoewel het zegt dat het niet echt weet of Fakespot maakt gebruik van deze informatie.

Maar terwijl Fakespot toegeeft dat de app code injecteert om zijn eigen resultaten weer te geven, ontkent het ronduit het bestaan ​​van enige kwetsbaarheid en wijst het erop dat apps die een weergave van een webbrowser bevatten veel voorkomen – inclusief coupon-apps die Amazon “lijkt te hebben geen probleem om rond te komen.” Webbrowser bekijken.

Amazon bevestigt dat het Apple heeft gevraagd de app te verwijderen op grond van richtlijn 5.2.2, die ontwikkelaars verbiedt om zonder toestemming inhoud van derden in een app te gebruiken. 9to5Mac Ik zei in augustus 2020 dat Apple dezelfde richtlijn gebruikte voor: Verbied apps van derden die integreren met Tesla-auto’s.

READ  Google-apps met geanimeerde opstartschermen Android 12

5.2.2 Sites/diensten van derden: Als uw app gebruikmaakt van, toegang heeft tot, investeert in toegang tot of weergave van inhoud van een externe service, zorg er dan voor dat u dit specifiek mag doen volgens de gebruiksvoorwaarden van de service. De machtiging moet op verzoek worden verstrekt.

Fakespot-ontwikkelaars gaven aan dat Amazon zoekresultaten voor het trefwoord “Fakespot” in de App Store kocht om te voorkomen dat gebruikers de app zouden vinden. Een zoekopdracht naar “Fakespot” in de App Store toont nu de officiële Amazon-app als eerste in de lijst met een “Ad”-badge. De app registreerde 150.000 installaties op iOS-apparaten in de periode dat deze beschikbaar was in de App Store.

“Amazon is bereid om kleine bedrijven zoals het onze, die de mazen in hun bedrijf blootleggen, te pesten”, zegt Khalifa, erop wijzend dat Amazon zich realiseerde dat mensen ervoor kozen om hen over de Amazon-app te nemen. Hij zegt dat Fakespot 150.000 installaties uit de iOS App Store heeft verzameld, zonder geld uit te geven aan marketing.

Volgens Amazon heeft het bedrijf al de tools om neprecensies te identificeren en te stoppen, wat suggereert dat diensten van derden die beweren dit te doen “meestal vals” zijn. Apple heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

FTC: we gebruiken gelieerde links om inkomsten te genereren. Meer.


Bekijk 9to5Mac op YouTube voor meer Apple-nieuws:

Written By
More from Lesley Curry

Hacker herschrijft Crappy SNES Racer om de weergavesnelheid zeven keer te verbeteren

GIF​ Atari / THQ / Vitor Filila De Braziliaanse software-engineer Vitor Filila...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *