Apple waarschuwt gebruikers deze stappen niet te ondernemen nu het aantal phishing-aanvallen zorgwekkend toeneemt

Apple waarschuwt gebruikers deze stappen niet te ondernemen nu het aantal phishing-aanvallen zorgwekkend toeneemt

Apple heeft nieuwe richtlijnen voor iPhone-gebruikers uitgevaardigd te midden van een zorgwekkende toename van phishing-aanvallen.

Deze oplichting vindt plaats wanneer hackers 'verfijnde tactieken gebruiken om u ervan te overtuigen persoonlijke gegevens af te staan'. Volgens de technologiegigant.

De oplichting komt meestal onder het mom van e-mails die echte bedrijven nabootsen, valse pop-upadvertenties en verkapte telefoontjes die bekend staan ​​als ‘oplichting’.

Apple heeft nieuwe adviserende waarschuwingen gelanceerd over phishing-fraude. Reuters

Deze berichten lijken meestal afkomstig te zijn van een geloofwaardig telefoonnummer en kunnen u bijvoorbeeld ten onrechte waarschuwen dat uw iCloud-account is gehackt en dringend moet worden opgelost. In de meeste gevallen word je naar een nepwebsite gestuurd om wachtwoorden en gevoelige informatie te delen, waarschuwt Apple.

“Oplichters gebruiken valse nummerherkenningsinformatie om telefoonnummers van bedrijven als Apple te vervalsen en beweren vaak dat er verdachte activiteit op uw account of apparaat is om uw aandacht te trekken”, aldus het bedrijf in de nieuwe memo.

We hebben een alarmerende stijging gezien in het aantal phishingaanvallen waarbij telefoongebruikers betrokken zijn. Apple/AFP via Getty Images

“Of ze gebruiken misschien vleierij of bedreigingen om je onder druk te zetten om hen informatie, geld of zelfs Apple-cadeaubonnen te geven.”

Kunstmatige intelligentie heeft valse stemmen geloofwaardiger gemaakt, waardoor een toename van kiezersfraude is ontstaan ​​waarbij de daders zich voordoen als familieleden. Traditionele e-mailtactieken, zoals geldstelende malware die Google Chrome en Microsoft Word nabootst, worden echter ook minder voor de hand liggend.

Deskundigen maken zich grote zorgen over oplichting die jaarlijks miljarden dollars oplevert, vooral als het om senioren gaat.

“We bevinden ons op een crisisniveau wat betreft fraude in de gemeenschap”, zei Cathy Stokes, directeur fraudepreventie bij het AARP Fraud Watch Network, eerder.

READ  Wetenschappers hebben een energiebron gevonden die een negatieve CO2-uitstoot heeft

“Veel mensen hebben zich bij deze strijd aangesloten omdat het plegen van misdaden heel gemakkelijk is. Ze hoeven zich aan geen enkele regel te houden. Je kunt er veel geld mee verdienen, maar de kans om gepakt te worden is heel klein.”

Voorkom phishing

Er zijn manieren om op uw hoede te zijn voor phishing-fraude. Naka – stock.adobe.com

Apple raadt aan om informatie in kleine letters, zoals afzenderinformatie, te monitoren die niet overeenkomt met informatie van een groter bedrijf.

Dit omvat onder meer Uniform Resource Locator (URL)-links die niet overeenkomen met de site van het bedrijf, berichten die niet overeenkomen met eerdere correspondentie en waarin om gevoelige informatie wordt gevraagd, zoals een creditcard of wachtwoord.

Het is ook belangrijk om geen persoonlijke informatie zoals wachtwoorden te delen en deze niet in te voeren op een webpagina die een verdachte persoon u heeft gevraagd te volgen.

Het gebruik van tweefactorauthenticatie (wanneer een tweede account of apparaat wordt gevraagd om uw aanmelding te verifiëren) is een andere veilige stap. Nogmaals, deze codes mogen niet worden gedeeld.

Het bedrijf adviseert ook om betalingen met Apple Gift Cards te vermijden en voorzichtig te zijn bij het downloaden van software, agenda-uitnodigingen en het openen van pop-ups.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *