Apple werkt aan een oplossing voor problemen met oververhitting van de iPhone 15

Apple werkt aan een oplossing voor problemen met oververhitting van de iPhone 15

Apple erkende wat veel kopers de afgelopen week hebben opgemerkt: dat de iPhone 15 en 15 Pro onaangenaam heet kunnen worden. Het bedrijf zei dat achtergrondactiviteit, bugs in iOS 17 en apps van derden het probleem veroorzaken. Forbes genoemd. Ze voegde eraan toe dat er binnenkort een software-update en oplossingen van ontwikkelaars beschikbaar zullen zijn.

“We hebben een aantal omstandigheden geïdentificeerd die ertoe kunnen leiden dat uw iPhone meer opwarmt dan verwacht. Het apparaat kan de eerste paar dagen na het instellen of herstellen warm aanvoelen [it] “Vanwege de toegenomen achtergrondactiviteit”, zei een woordvoerder van het bedrijf in een verklaring. “We hebben ook een bug gevonden in iOS 17 die sommige gebruikers treft en zal worden aangepakt in een software-update. Een ander probleem betreft enkele recente updates van apps van derden die ervoor zorgen dat het systeem overbelast raakt. We werken met deze app ontwikkelaars over oplossingen die in de maak zijn.”

De apps in kwestie zijn onder meer Uber, Instagram en Asphalt 9. Meta heeft al een oplossing voor Instagram uitgebracht, dus het is de moeite waard om te controleren of je de nieuwste versie hebt. Het probleem van oververhitting kan beperkt zijn tot bepaalde situaties en groepen apps, omdat niet alle gebruikers het hebben gezien (Engadget deed dat in zijn recensie).

Het enige dat het probleem absoluut niet veroorzaakt, is het titaniumframe, aldus Apple MacRumoren Het ontwerp zorgt zelfs voor een betere warmteafvoer dan eerdere modellen met roestvrijstalen frames. Het bedrijf zei ook dat het probleem niet direct verband houdt met de A17 Pro-chip, en dat de komende oplossing op geen enkele manier tot prestatievermindering zal leiden. Ten slotte heeft het ook niets te maken met krachtige opladers, aangezien de iPhone 15 volledig compatibel is met USB-C PD en ingebouwde bescherming heeft om schade door oververhitting te voorkomen. Dus als u het probleem tegenkomt, wees dan geduldig, want de oplossing zou binnenkort moeten arriveren.

READ  iFixit's Steam Deck-onderdelen zijn begin deze zomer beschikbaar

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *