Apple wil wanhopig dat je je iPhone als autosleutel gebruikt

Apple wil wanhopig dat je je iPhone als autosleutel gebruikt

afbeelding: BMW

Sindsdien zijn er bijna drie jaar verstreken Apple kondigde voor het eerst aan dat het je iPhone in een autosleutel zou veranderen. Gezien het feit dat de technologie alleen op een select aantal BMW-auto’s heeft gewerkt Totdat Kia en Genesis hem vorig jaar adopteerdenHet is veilig om te zeggen dat het project geen groot succes was. Maar Apple heeft CarKey niet opgegeven en lijkt in feite te verdubbelen door een geheel nieuwe app te bouwen om te proberen autofabrikanten in zijn digitale ecosysteem te krijgen.

nieuw, Er is een nieuwe app verschenen in de iOS App StoreEen geheim dat je niet zult vinden door te zoeken. Het is een test-app die is ontworpen om autofabrikanten te helpen ervoor te zorgen dat hun auto’s goed werken met de NFC-technologie van Apple – en er zo voor te zorgen dat de functionaliteit van Apple in nieuwe modellen terechtkomt. Het lijkt erop dat Apple probeert de toetredingsdrempel voor autofabrikanten te verlagen. Als CarKey-integratie eenvoudiger wordt, zullen misschien meer bedrijven het voortouw nemen.

Hoe ziet de foto uit 2020 er zo oud uit?  Weet je nog dat we allemaal onze spijkerbroek zo vastmaakten?  Ik heb dat jasje ingeruild voor denim en ik zie er al drie jaar precies zo uit.

Hoe ziet de foto uit 2020 er zo oud uit? Weet je nog dat we allemaal onze spijkerbroek zo vastmaakten? Ik heb dat jasje ingeruild voor denim en ik zie er al drie jaar precies zo uit.
afbeelding: BMW

Maar alleen omdat de autofabrikanten Kan implementeer deze functie, zullen zij? De NFC-standaard die door Apple’s CarKey wordt gebruikt, werkt eigenlijk alleen binnenshuis Ongeveer vijf centimeter van de telefoon tot de hoorn Bestuurders zullen hun telefoon in hun auto daadwerkelijk moeten afluisteren, in plaats van gewoon naar de deur te lopen met een proximity-sleutel op zak. Toegegeven, je kunt de app op je Apple Watch gooien en je telefoon veilig in je spijkerbroek laten zitten, maar ga je echt honderden euro’s uitgeven aan een horloge als je al een autosleutel hebt?

Apple doet er alles aan om nieuwe autofabrikanten naar het CarKey-ecosysteem te lokken, maar het simpele feit is dat het ecosysteem zelf het probleem zou kunnen zijn. Het is een beetje een oplossing voor het zoeken naar een probleem, een probleem dat niet beter is dan welke andere optie dan ook.

READ  Atlas heeft zeven "projecten" om te onthullen gepland voor het 25-jarig jubileum van Parsona

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *