Apple zal waarschijnlijk kosten in rekening brengen en beperkingen opleggen aan downloads buiten de App Store

Apple zal waarschijnlijk kosten in rekening brengen en beperkingen opleggen aan downloads buiten de App Store

New Delhi,Bijgewerkt: 25 januari 2024 om 12:26 IST

Als reactie op een nieuwe Europese wet die erop gericht is het gesloten ecosysteem van iPhone-apps te doorbreken, gaat Apple nieuwe tarieven en beperkingen invoeren voor het downloaden van software van derden buiten de App Store, zo blijkt uit een rapport van The Wall Street Journal. Het plan, dat exclusief voor Europa zou gelden, betekent een afwijking van de al lang bestaande praktijk van Apple om de distributie van software op zijn apparaten strikt te controleren.

Het nieuwe beleid, ontworpen om te voldoen aan het juridische landschap van de EU, zal gebruikers in Europa in staat stellen software naar hun iPhones te downloaden zonder uitsluitend afhankelijk te zijn van de App Store. Deze ontwikkeling vormt een cruciale test voor de wetgeving en de handhaving ervan, terwijl Apple worstelt met de mondiale uitdagingen van rechtbanken, toezichthouders en softwareontwikkelaars met betrekking tot zijn strikte toezicht op apps van derden.

Grote technologiespelers zoals Meta Platforms en Spotify zouden zich opmaken om alternatieve downloadopties aan te bieden aan gebruikers om te voldoen aan de veranderingen die door de nieuwe regels worden opgelegd. Meta Platforms onderzoekt een systeem waarmee gebruikers apps rechtstreeks van Facebook-advertenties kunnen downloaden. Spotify is daarentegen van plan om gebruikers een aantal iPhone-apps rechtstreeks van zijn website te laten downloaden.

Daarna suggereren rapporten dat bedrijven als Microsoft zouden kunnen overwegen om hun eigen appstores van derden te creëren. Microsoft heeft eerder overwogen om een ​​appstore van derden te lanceren die speciaal is ontworpen voor gaming. Het valt nu nog te bezien welke beperkingen en vergoedingen Apple in de toekomst zal invoeren.

READ  OSEPA JT 2023 Antwoordsleutel staat op osepa.odisha.gov.in, download link hier | Competitieve examens

Bovendien heeft Apple onlangs de verkoop van zijn Watch Series 9 en Watch Ultra 2 hervat nadat de bloedzuurstoffunctie tijdelijk was verwijderd vanwege het aanhoudende geschil over patentinbreuk. De horloges, die nu geen bloedzuurstoffunctie hebben, zijn opnieuw geïntroduceerd en beschikbaar gesteld op de officiële website van Apple en in winkels, meldt The Verge. Het besluit om deze functie te verwijderen is een reactie op een claim wegens patentschending, en Apple benadrukte dat eerder verkochte horloges die de bloedzuurstoffunctie bevatten niet zullen worden beïnvloed.

Een woordvoerder van Apple verklaarde: “Het beroep van Apple loopt nog, en wij zijn van mening dat het Amerikaanse Hof van Beroep voor het Federal Circuit de beslissing van de USITC moet intrekken. We zijn het absoluut niet eens met de beslissing van de USITC en de daaruit voortvloeiende bevelen.” Het bedrijf neemt maatregelen om aan de uitspraak te voldoen en zorgt tegelijkertijd voor minimale overlast voor klanten tijdens de beroepsprocedure.

Gepubliceerd door:

Ankita Garg

Gepubliceerd op:

25 januari 2024

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *