Apple en zijn sideloading-dilemma: het bedrijf wil nog steeds controle en geld

Apple en zijn sideloading-dilemma: het bedrijf wil nog steeds controle en geld

Zodra het mogelijk wordt om apps uit andere appstores op de iPhone te downloaden, wil Apple nog steeds controle hebben over deze apps en de makers ervan aanrekenen.

De EU-wetgeving maakt het binnenkort mogelijk om iPhone-apps niet alleen vanuit de App Store, maar ook vanaf andere plekken te downloaden. Zo werkt Facebook aan een manier om apps te installeren via advertenties, en wil Spotify apps aanbieden via zijn website.

Apple werkt naar verluidt aan een manier om deze apps te blijven monitoren en om vergoedingen te innen bij de serviceproviders. Dat blijkt uit het rapport van Washington Journaal. Apple zelf heeft nog niets aangekondigd.

Op 7 maart treedt de Digital Markets Act in werking, met een set regels voor onder meer Apple. Volgens bronnen van de Washington Journal werkt Apple al een jaar aan oplossingen. De regels gelden ook voor Google en Android, maar het is feitelijk mogelijk om apps van elders te installeren.

30 procent voor Apple

App-makers zien de nieuwe EU-regels als een manier om inkomsten te genereren zonder dat ze twintig tot dertig procent daarvan aan Apple verschuldigd zijn. Apple zal impopulair zijn bij deze app-makers als het bedrijf een manier vindt om een ​​deel van de omzet op te eisen in de vorm van compensatie.

Spotify heeft al een versie van zijn iOS-app aangeboden waarmee gebruikers abonnementen en audioboeken kunnen kopen. Dit kan nu alleen via de website.

READ  Netflix test nu de mogelijkheid om games te streamen

Lees meer over Apple, of download De applicatie is helder Voor iOS.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *