Apple zegt dat het Fortnite-betalingsschema van Epic “diefstal is, punt uit.”

Fortnite op iOS laat zien, neerkomt op "diefstal" van Epic Games.”/>
Vergroten / Apple noemt het voorbeeld hier en laat het zien Fortnite‘s alternatieve betalingsregeling op iOS komt neer op “diefstal” door Epic Games.

Apple gaat in de aanval zijn voortdurende juridische strijd met Epic Games over de iOS-versie van Fortnite. In een veelomvattende motie die dinsdagmiddag is ingediend, Apple verdedigde zichzelf tegen de juridische aanklachten van Epic en beschuldigde ook de Fortnite maker van contractbreuk en regelrechte diefstal in een tegenzaak.

“Hoewel Epic zichzelf portretteert als een moderne Robin Hood, is het in werkelijkheid een miljardenbedrijf dat simpelweg niets wil betalen voor de enorme waarde die het uit de App Store haalt”, schrijft Apple.

Wie betaalt wat?

In zijn eigen juridische documenten streeft Epic gedeeltelijk naar het recht om te voorzien in wat het noemt “concurrerende betalingsverwerking op iOS” door het in-app aankoopsysteem te omzeilen dat is ingebouwd in de iOS App Store. Epic probeerde dit vorige maand eenzijdig te doen door het toevoegen van een afgeprijsde Epic Direct Payments-optie aan de iOS-versie van Fortnite, een zet die leidde Apple sluit Epic helemaal uit de App Store.

Behalve dat het een contractbreuk is, zegt Apple in zijn motie dat Epic’s toevoeging van Direct Payments een “Trojaans paard” was dat neerkomt op “weinig meer dan diefstal”. Door een ‘hotfix’-updatemethode te gebruiken die opzettelijk was verborgen voor het gebruikelijke App Store-beoordelingsproces, zegt Apple dat Epic’ probeerde te genieten van alle voordelen van het iOS-platform van Apple en aanverwante diensten terwijl [lining] Epic’s zakken ten koste van Apple. “

READ  Astra's eerste poging om een ​​baan te bereiken eindigt vroeg nadat de raket halverwege de vlucht mislukt

Later in de motie zegt Apple dat Epic’s introductie van Direct Payments in het spel “diefstal is, punt uit.”

Epic heeft met plezier ingestemd met Apple’s contractuele voorwaarden om toegang te krijgen tot iOS-ontwikkeling sinds 2008, schrijft Apple, en verdiende in die periode meer dan $ 600 miljoen aan verkopen in de App Store. Het feit dat Epic die deal niet langer accepteert ‘biedt geen dekking voor Epic om bindende contracten te schenden, een oude zakenpartner te bedriegen, zakcommissies te betalen die rechtmatig aan Apple toebehoren, en vervolgens deze rechtbank te vragen een gerechtelijke voorhamer te nemen bij een van De meest innovatieve zakelijke platforms van de 21e eeuw, simpelweg omdat het de inkomsten van Epic niet maximaliseert, ”schrijft Apple.

De 30 procent iOS-verkoopcommissie die Epic probeerde te omzeilen, is veel meer dan een simpele vergoeding voor het verwerken van betalingen, voegt Apple eraan toe. In plaats daarvan weerspiegelt die vergoeding ‘de enorme waarde van de App Store, die meer is dan de som der delen en de technologie, tools, software voor app-ontwikkeling en -testen, marketinginspanningen, klantenservice op platina-niveau en distributie van ontwikkelaars omvat. ‘apps en digitale inhoud.’ Dat omvat meer dan 150.000 API’s die Apple heeft gemaakt om iOS-ontwikkeling te vergemakkelijken, schrijft het bedrijf, evenals het Metalen grafische API dat Epic zelf in het verleden heeft geprezen.

“De App Store is geen openbaar nut”, schreef Apple in juli in een brief aan Epic in antwoord op het verzoek van Epic. Epic heeft niet het recht om “alle voordelen te oogsten die Apple en de App Store bieden zonder een cent te hoeven betalen”, zei het bedrijf.

READ  Nvidia's inkomsten om momentum te maken of te breken (NASDAQ: NVDA)

Nee, u kunt geen eigen App Store hebben

In zijn eigen recente deponeringen, Zegt Epic dat het “niet probeert Apple te dwingen om gratis distributie- en verwerkingsdiensten aan te bieden, noch probeert Epic van de diensten van Apple te genieten zonder ervoor te betalen.”

In plaats daarvan zegt Epic dat het “de vrijheid zou willen hebben om de App Store of IAP van Apple niet te gebruiken en in plaats daarvan concurrerende diensten te gebruiken en aan te bieden” op de hardware van Apple. zoals het kan op Windows-pc’s. Dat is echter niet mogelijk, vanwege wat Epic zegt, de monopolistische controle van Apple over de markt voor alle iOS-software.

Apple zegt rechtstreeks in zijn motie dat het “geen monopolist is van enige relevante markt” en dat “de concurrentie zowel binnen als buiten de App Store groot is op elk niveau: voor apparaten, platforms en individuele apps.” Maar meer dan dat, zegt Apple dat de vereiste dat alle iOS-aankopen via de App Store-infrastructuur verlopen, noodzakelijk is om “ervoor te zorgen dat iOS-apps voldoen aan de hoge normen van Apple op het gebied van privacy, beveiliging, inhoud en kwaliteit”.

Apple haalt Epic’s eigen voorbeeld op andere platforms aan als bewijs van deze noodzaak. Toen Epic begon het distribueren van de Android-versie van Fortnite onafhankelijk in 2018 schrijft Apple dat “onmiddellijk sites verschenen die niet alleen Android adverteerden Fortnite maar verspreidde ook malware in het spel. “, citeert Apple ook veiligheid kwetsbaarheden in die onafhankelijk gedistribueerde Android-versie als bewijs dat de iOS-bescherming nodig is.

READ  F1 2021 komt op 16 juli naar PlayStation, Xbox en pc

“Hoewel Apple het aan geen enkele ontwikkelaar overlaat om het iOS-platform veilig en beveiligd te houden, had vooral Epic aangetoond dat het dit soort verantwoordelijkheid niet kon worden toevertrouwd”, schrijft Apple.

Naast compenserende en bestraffende schadevergoeding in verband met contractbreuk en andere gerelateerde schendingen, zoekt Apple een bevel om te voorkomen dat Epic zijn eigen externe betalingsverwerkingsmechanisme blijft gebruiken in bestaande exemplaren van de iOS-versie van Fortnite of toekomstige apps.

Written By
More from Aubrey Mason

Geboorteplaats: een nieuw spel dat het regenwoud echt redt

Vanaf deze maand kun je bijdragen aan het verbeteren van de echte...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *