Craftopia is Minecraft meets Zelda: Breath of the Wild met tanks, en het is een hit op Steam

Craftopia is de titel die eindelijk dapper genoeg is om te vragen “wat als elke game?” Scroll naar beneden en klik op play op die trailer hieronder – je zult invloeden zien van The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Minecraft, Stardew Valley en Harvest Moon, Monster Jager, een beetje Factorio, en zelfs een vleugje Pok√©mon maar met echte dieren. En dat is voordat de tanks en hoverboards zelfs maar verschijnen.

De ontwikkelaars van de Japanse studio Pocket Pair maken ook geen woord over wat ze doen – de Steam-pagina zegt: “we hebben ons voorgesteld wat er zou gebeuren als we onze favoriete videogames helemaal combineren” van Overlevingsspellen naar RPG-spellen.

Craftopia is al een hit in Steam Early Access. Het bereikte een gelijktijdige piekspelerstelling van 27.246 slechts een paar dagen na de lancering SteamDB shows, vergelijkbaar met de huidige nummers voor eerbiedwaardige Steam-hits zoals Terraria en recente releases zoals Avengers. Zelfs in de vroege staat, zijn de gebruikersrecensies momenteel ‘zeer positief’.

De ontwikkelaars zijn van plan om de game ongeveer een jaar in Early Access te houden, en zijn meestal van plan om “onze inhoud uit te breiden” met meer items, vaardigheden en biomen. Ze “kijken ook naar het toevoegen van enkele radicale spelsystemen (bv. Battle royale)”, alsof de huidige genremix nog niet genoeg was.

Bekijk die trailer. Bekijk het nog eens. Drink de kracht van de ultieme videogame.

READ  Rune II Free Games Pc om de laatste versie te downloaden
Written By
More from Eda Greene

3 gratis downloads om uw computer te beschermen

Als je op de wilde golven van internet surft, kom je onvermijdelijk...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *