Apple zet Fortnite-maker Epic Games op zijn plaats

Apple haalt uit naar Epic Games. De Fortnite-maker probeerde het betalingssysteem van de App Store te omzeilen, maar Apple maakt geen uitzonderingen.

Het is een felle oorlog tussen Fortnite-maker Epic Games en Google en Apple. Die laatste kreeg een flinke snuffel na het verbod op Fortnite uit de App Store. In een reactie laat de iPhone-maker het daarentegen niet los. Er zou voor Epic Games geen andere optie zijn dan de regels te accepteren of ze terzijde te schuiven.

Apple respecteert Epic Games …

Zoals we vandaag al schreven, verbergt Apple niet dat het Epic Games niet zal ontmoeten. De Fortnite-maker heeft tot eind deze maand de tijd om mee aan de slag te gaan, anders wordt hij afgemaakt met de game in de App Store.

In de bijbehorende reactie (via De rand) onderstreept de toewijding van Apple aan Epic als bedrijf. Het is duidelijk dat Apple tientallen, zo niet honderden miljoenen dollars zal verliezen als Epic Games niet in de App Store blijft.

De App Store is ontworpen als een veilige en vertrouwde plek voor gebruikers en een geweldige zakelijke mogelijkheid voor alle ontwikkelaars. Episch [Games] is een van de meest succesvolle ontwikkelaars in de App Store; ze zijn uitgegroeid tot een miljardenbedrijf dat miljoenen iOS-klanten over de hele wereld bereikt. We willen het bedrijf behouden als onderdeel van het Apple Developer Program en hun apps in de Store zien.

… Maar zet ze stevig op hun plaats

Desalniettemin ziet Apple ook de mogelijkheid om Epic Games even terug op aarde te brengen. Het gamebedrijf moet niet denken dat ze voor hen een uitzondering zullen worden.

Het probleem dat Epic voor zichzelf heeft gecreëerd, kan eenvoudig worden opgelost als ze hun app (Fortnite, red.) Terugbrengen in de oude staat, die voldoet aan de richtlijnen en waarmee zij en alle andere ontwikkelaars zijn overeengekomen. We maken geen uitzonderingen voor Epic omdat we niet kunnen vinden dat onze zakelijke belangen zwaarder wegen dan de richtlijnen die onze klanten beschermen.

Het is duidelijk dat er een grote klap is tussen de twee miljard dollar bedrijven. Ondertussen lijkt Google op zijn minst gedeeltelijk te ontsnappen. Dat kan ook iets te maken hebben met het feit dat Epic eerder probeerde een speciale behandeling af te dwingen. Toen Fortnite naar de Google Play Store kwam, wilde het bedrijf ook een uitzondering afdwingen.

Niet dat ze het helemaal bij het verkeerde eind hebben; het app store-systeem is wankel. De vraag is hoe lang het principe wordt geaccepteerd. In dat opzicht zou Epic Games wel eens een trendsetter kunnen worden.

Lees ook: iPhone waarop Fortnite is geïnstalleerd, zijn geld waard

READ  De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern stelt de verkiezing over Covid-19 uit
Written By
More from Lesley Curry

Google wil dat de wereld helpt bij het maken van een betere versie van Android Auto

Google heeft onlangs een nieuw bètaprogramma voor Android Auto aangekondigd, waarbij het...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *