Apple’s 5G iPhone-lancering doet investeerders hopen op ‘ongekende upgradecyclus’

Apple Inc. heeft virtuele productlanceringen uitgevoerd tijdens de COVID-19-crisis en nu maakt het bedrijf zich op voor de belangrijkste tot nu toe.

De smartphonegigant heeft een online evenement gepland voor 13 oktober, wat de lancering van de eerste 5G-compatibele iPhones van het bedrijf zou moeten brengen. Apple AAPL,
+ 1,13%‘s
nieuwe telefoons zullen iets later worden uitgerold dan tijdens de cyclus van vorig jaar, maar het bedrijf zal naar verwachting apparaten op voorraad hebben in de aanloop naar de feestdagen.

Mensen houden hun smartphones steeds vaker voor langere tijd vast en de belangrijkste vraag voor Apple-investeerders is of 5G-connectiviteit voldoende zal zijn om een ​​grote golf van upgrades te stimuleren. Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen blijven hun 5G-netwerken uitbouwen, hoewel de eerste uitrol van deze nieuwe draadloze standaard misschien niet de meest dramatische verbeteringen aan draadloze snelheden en vertragingstijden oplevert die de ultieme belofte zijn van 5G.

Desalniettemin liet Apple doorschemeren dat 5G het belangrijkste verkoopargument van zijn nieuwe telefoons zou kunnen zijn met zijn uitnodigingen voor het evenement van dinsdag. De slogan voor de lancering, die vrijwel om 13.00 uur ET zal plaatsvinden, is ‘Hallo, snelheid’. Het blijft onbekend of Apple ondersteuning gaat bieden voor millimetergolfspectrum, het snellere type 5G, of dat de telefoons alleen compatibel zullen zijn met sub-6 5G, dat op grotere schaal beschikbaar is, maar minder een stap vooruit biedt in vergelijking met 4G-netwerken.

Van het evenement in september: Apple rolt een goedkopere Apple Watch, abonnementsbundels en meer uit

Er wordt gedacht dat Apple vier “iPhone 12” -apparaten plant voor de komende uitrol. Velen verwachten dat het bedrijf twee reguliere iPhone 12-modellen op de markt zal brengen, met een schermformaat van 5,4 inch en 6,1 inch, en twee “Pro” -versies met een schermformaat van 6,1 inch en 6,7 inch. De Pro-modellen zouden een derde camera aan de achterkant kunnen hebben, evenals een 3D Lidar-detectie die betere augmented reality-mogelijkheden mogelijk maakt, volgens Deutsche Bank-analist Jeriel Ong.

READ  Google Pixel 5: de nieuwste geruchten (update: 4 september)

Alle vier de nieuwe telefoons zouden 5G-connectiviteit moeten hebben, schreef Ong, gezien de naam “Hi, Speed” voor het evenement. Hij verwacht dat het 5,4-inch model populair zal zijn bij consumenten, aangezien er nog steeds een sterke behoefte is aan kleinere schermformaten, zelfs nu Apple steeds meer op weg is naar grotere vormfactoren.

Ong verwacht ook dat Apple de prijs van oudere iPhone 11-apparaten zal verlagen en ernaar streeft zes tot acht verschillende iPhone-modellen aan te bieden, terwijl sommige eerdere versies worden stopgezet.

Apple stelde zijn nieuwe iPhones 10 dagen na de aankondiging vorig jaar beschikbaar, maar de lancering van sommige modellen werd langer uitgesteld in 2018 en 2017. Het blijft onbekend wanneer mensen de nieuwe smartphones dit jaar daadwerkelijk kunnen krijgen of hoe het aanbod zal zijn. .

“Het is mogelijk dat bepaalde modellen meer eenheidsvolume kunnen hebben of dat de lancering van de nieuwe iPhone kan worden gespreid, vergelijkbaar met de afgelopen jaren … hoewel deze mogelijkheid lijkt te vervagen, omdat we recentelijk minder hebben gehoord over het potentieel voor verdere vertragingen,” Ong schreef.

De productie van alle vier de modellen is al begonnen, volgens Katy Huberty van Morgan Stanley, die haar supply chain-controles noemt, hoewel de kleinste en grootste modellen twee weken vertraging hebben opgelopen ten opzichte van de middelste twee modellen, zei ze.

Naast 5G en camera-upgrades, verwacht Huberty dat Apple de nadruk legt op zijn snellere processor en nieuwe opslagconfiguraties op instapniveau.

Van Barron’s: Morgan Stanley zegt dat iPhone-lancering een grotere deal is dan Wall Street denkt

READ  eBay-gebruikers proberen foto's van de PS5 te slaan

Wedbush-analist Daniel Ives schreef dat Apple en zijn toeleveringsketen in Azië “anticiperen op een grotere vraag naar het grotere 6,7-inch model”, wat zou kunnen helpen bij het stimuleren van “een ongekende upgradecyclus” voor Apple, aangezien hij schat dat er momenteel 350 miljoen iPhones rijp zijn. voor upgrades.

Afgezien van het uitrollen van nieuwe iPhones, zou Apple ook zijn eigen over-the-ear-koptelefoon kunnen lanceren, een kleinere versie van zijn HomePod slimme luidspreker en tags die mensen kunnen gebruiken om fysieke objecten bij te houden met behulp van Bluetooth.

Apple heeft een sterke acceptatie van zijn AirPods-oordopjes gezien en de verwachting is dat het bedrijf van plan is om uiteindelijk over-the-ear-koptelefoons onder zijn eigen merk uit te rollen. EEN recent Bloomberg-rapport benadrukte Apple’s besluit om luidsprekers en koptelefoons van derden te trekken gemaakt door Sonos SONO,
-0,82%Inc.,
Logitech International SA LOGI,
+ 3,09%
en Bose uit zijn winkels, wat suggereert dat het bedrijf aankondigingen in die categorieën zou kunnen plannen.

Ong van Deustche Bank zei dat de verandering in Apple’s verkoopstrategie voor derden “een aanwijzing zou kunnen zijn voor een op handen zijnde release van AirPods Studios”, verwijzend naar de nieuwe hoofdtelefoon, hoewel hij zei dat het nog steeds onduidelijk was of dat zou gebeuren “volgende week of later dit jaar. “

Zie ook: Beleggers moeten de benadering van Big Tech heroverwegen met een dreigende uitverkoop, waarschuwt Barclays-strateeg

Bluetooth-trackers van het merk Apple zijn al meer dan een jaar het onderwerp van geruchten, en sommigen verwachten dat Apple eindelijk de “AirTags” zal lanceren tijdens het komende evenement. Dit zouden trackers zijn die lijken op aanbiedingen van Tile, waarmee mensen kleine tags op voorwerpen zoals een tas of hun sleutels kunnen plaatsen, zodat ze Bluetooth kunnen gebruiken om deze voorwerpen te lokaliseren in geval van verlies of diefstal.

READ  ARM-gebaseerde MacBook-specificaties gedeeld door Leakster; 12-inch Retina-display, 4e-generatie vlindertoetsenbord, startprijs $ 849 en meer

Het evenement van 13 oktober volgt op een evenement medio september, waar het bedrijf te zien was rol nieuwe Apple Watches, iPads en abonnementsbundels uit dat bieden kortingen aan degenen die zich aanmelden voor meerdere Apple-services. Apple biedt mogelijk een soort aansluiting bij deze nieuwe servicebundels aan degenen die nieuwe iPhones kopen.

Morgan Stanley’s Huberty-modellen Apple verzendt ongeveer 78 miljoen iPhones in het kwartaal van december en 220 miljoen stuks voor het volledige fiscale jaar, dat in september afloopt.

Apple-aandelen zijn de afgelopen drie maanden met 21% gestegen als de Dow Jones Industrial Average DJIA,
+ 0,52%,
waarvan Apple een onderdeel is, heeft 9% gewonnen.

Written By
More from Lesley Curry

Top 3 games van Skate voor een onbewoond eiland

Als je aangespoeld bent op een onbewoond eiland en je hebt de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *