Rogue komt – net als in de game die roguelikes heeft gemaakt – naar Steam

Als je de afgelopen tien jaar indiegames hebt gespeeld, heb je waarschijnlijk behoorlijk wat roguelikes gespeeld. Alles van Binding van Isaac naar Hades trekt uit het genre, maar heb je Rogue echt gespeeld? Je weet wel, het spel dat al deze anderen een beetje ‘leuk’ vinden. Het wordt nog eenvoudiger dan voorheen, aangezien Rogue naar Steam komt.

Een haven van Rogue in al zijn oorspronkelijke ASCII-glorie staat klaar om toe te slaan Stoom op 20 oktober. Dit is Rogue 1.49, oorspronkelijk uitgebracht door Epyx voor MS-DOS, dus het zal waarschijnlijk door de DOSBox-emulator lopen. De nieuwe release komt met dank aan Pixel Games UK, die onlangs een lading retro-titels naar Steam heeft gebracht, van legitieme klassiekers zoals California Games tot grotendeels vergeten FMV-aangedreven titels zoals Mystic Midway: Rest in Pieces.

De meeste vroege computeropwekkingen van de uitgever zijn geprijsd op $ 4,99 / £ 3,99 / € 3,99, maar er is nog geen woord over wat de prijs voor deze Rogue-release zal zijn. Rogue is nu open source en er zijn tal van manieren om het gratis online te spelen, maar dat betekent misschien niet dat deze specifieke OG DOS-heruitgave gratis zal zijn.

Hoe dan ook, als je eindelijk uit Hades bent ontsnapt, is het misschien tijd om terug te gaan en te kijken hoe het genre eigenlijk is begonnen.

Als je op zoek bent naar meer geweldig oude spellen om je retro-fix te krijgen, kun je die link volgen.

Written By
More from Max Mcgee

Bloodborne is een remake als PS1-game

In afwachting van nieuws over een verbeterde volgende generatie en pc-versie van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *