Apple’s app-trackingtransparantie is geen instant-privacyknop

een verslag van financiële tijden Ter herinnering aan wat de transparantie-instellingen voor app-tracking van Apple wel en niet doen om uw privacy te beschermen (via Ars Technica). Hoewel het vragen van apps om u niet te volgen, verhindert dat ze gegevens verzamelen en verkopen die verband houden met uw persoonlijke advertentie-identiteit, weerhoudt het ontwikkelaars er niet van om helemaal geen informatie over u te verzamelen.

De functie, geïntroduceerd in iOS 14.5, is bedoeld om te voorkomen dat app-makers Houd bij wat u doet en verkoop deze informatie aan adverteerders. Bedrijven zoals Facebook Ik huilde vies toen het werd geserveerd?, door te zeggen dat het hun vermogen om gerichte en gepersonaliseerde advertenties weer te geven zou schaden, en daarmee de bedrijven die op die advertenties vertrouwen.

volgens financiële tijdenDesondanks hebben de ontwikkelaars de regels van Apple zo opgevat dat ze advertenties mogen targeten op groepen of groepen waarin mensen zijn geplaatst zonder dat ze unieke identificatiecodes hoeven toe te wijzen. Het rapport zegt dat ontwikkelaars zoals Snap, Inc. Ze bleven enkele gegevens verzamelen, ook van degenen die hen vroegen om niet te worden gevolgd, met de rechtvaardiging dat alles dat met een individuele gebruiker zou kunnen worden geassocieerd, anoniem en geaggregeerd zou zijn.

Het is een soortgelijk concept als FLoC, Het plan van Google om internet te gebruiken voor cookies van derden, waar individuen labels krijgen toegewezen die het soort dingen beschrijven dat ze zouden kunnen kopen in plaats van ze individueel te volgen. Advertenties kunnen nog steeds worden getarget, zonder dat adverteerders alles hoeven bij te houden wat iedereen doet.

READ  De originele Google Wifi krijgt een nieuw prijskaartje van $ 99 en krijgt een nieuwe stroomvoorziening

Sommige ontwikkelaars ik beken, hoewel ze ook proberen voorspellingen te doen over wat gebruikers doen na het bekijken van advertenties op basis van informatie die ze ontvangen van advertentiebedrijven. de financiële tijden Hij zegt ook dat sommige gepersonaliseerde gegevens, zoals IP-adres, locatie en schermgrootte, nog steeds hun weg vinden naar adverteerders, om ervoor te zorgen dat advertenties correct passen en in de juiste taal worden weergegeven.

Volgens het rapport zijn Facebook en verschillende andere bedrijven van plan om advertenties te verkopen met behulp van geaggregeerde of geanonimiseerde gegevens. terwijl facebook Gedeeltelijk toegeschreven aan het beleid van Apple Omdat het zijn winstdoelstellingen in het afgelopen kwartaal verloor, wie is voorbestemd? Advertenties die onder de regels vallen, maken slechts 5 procent uit van de jaarlijkse advertentie-inkomsten. Met andere woorden, Apple’s machtigingen voor het volgen van advertenties zullen Facebook’s advertentieactiviteiten nooit vernietigen.

Dit alles betekent niet dat er geen privacyvoordelen zijn wanneer u op de knop “Ask Do Not Track” drukt – de vorige knop financiële tijden Uit het onderzoek bleek dat Snap, Inc, Facebook, Twitter en YouTube Het verloor in totaal $ 10 miljard na het implementeren van de functie, dus het was duidelijk dat er een advertentiemarkt is die wordt aangedreven door deze gegevens. Maar het is goed om te onthouden dat zelfs Apple, een bedrijf Het is trots op het “opkomen” voor zijn gebruikersBedrijven kunnen niet worden belet om uw gegevens met één sleutel te verzamelen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *