Deze elektrische scooter waar je nog nooit van hebt gehoord, vestigt een nieuw snelheidsrecord over land

Foto van het artikel met de titel Deze elektrische scooter waarvan je nog nooit hebt gehoord dat ze een nieuw snelheidsrecord over land vestigde

afbeelding: Dnjepr

Tijdens de SCTA Bonneville Speed ​​Week van vorige week werden een hele reeks mooie nieuwe elektrische voortstuwingslijnen in het zout getrokken op zoek naar het algehele snelheidsrecord van de elektrische voortstuwing. Geen van hen slaagde daarin, omdat de EV West aandrijfriemen bleef versnipperen en niet voldeed aan alle andere kanshebbers die het record van vorig jaar hadden. Een conservatief project voor elektrische auto’s slaagde erin een nieuw record te vestigen, hoewel de Delfast Dnjepr elektrische motorfiets erin slaagde een speciale build (klasse A-motorfiets) te maken, aangedreven door elektrische voortstuwingsklasse (Omega) met een snelheid van 107 mph. Soms is dat alles wat nodig is.

De rijder, Serhii Malyk, vestigde eerder in 2017 en 2018 nieuwe Bonnevile-records op zijn eigen Dnepr Electric, waarbij hij de motor constant itereerde om hem sneller te maken. Dit jaar wist de fiets zijn vorige record van 2018 met 3 mph te verbeteren. Hoewel het frame een eenmalige special is voor detachering, worden de motor en batterijen rechtstreeks uit de voorraad van Dnepr gehaald.

Foto van het artikel met de titel Deze elektrische scooter waarvan je nog nooit hebt gehoord dat ze een nieuw snelheidsrecord over land vestigde

afbeelding: Dnjepr

In 2021 upgradet een eigenaar de fiets met een nieuwe controller met bijgewerkte software, en Nieuwe 50 kW permanentmagneet elektromotor (geschikt voor 100 kW piekvermogen). De fiets lijkt in totaal 36 batterijen aan boord te hebben 22000 mAh Uurvoeding van omvormer 800 volt. Nu, als ik mijn wiskunde correct doe (of nauwkeuriger als het een conversiecalculator is die ik op Google heb gevonden), zou de batterij in totaal 16 kWh moeten zijn, of ongeveer de helft van wat er op de Nissan Leaf staat. Het is misschien niet zo ver weg, maar het gaat door snel.

Foto van het artikel met de titel Deze elektrische scooter waarvan je nog nooit hebt gehoord dat ze een nieuw snelheidsrecord over land vestigde

afbeelding: Dnjepr

Dit is een interessant ritje, omdat het geen enkele vorm van aerodynamisch hulpmiddel lijkt te dragen. Ik heb niet gestudeerd aan de Algemene Autoriteit voor Toerisme en Oudheden speciale constructie motorfiets regelboek, maar het ziet ernaar uit dat dit record de komende jaren gemakkelijk te verslaan zal zijn. Verdorie, de LiveWire One is elektronisch beperkt tot 115 mph, dus koop er een en bouw een chassis voor hem en je moeders broer Robert.

Hoe dan ook, het is geweldig om te zien hoe elektrische voortstuwing records verbreekt in Bonneville. Er moet nog veel worden ontwikkeld, maar het is theoretisch mogelijk dat elektrisch aangedreven auto’s binnenkort zuigeraangedreven machines in de recordboeken zullen inhalen. Zie deze ruimte. Je weet wel, in de komende tien jaar of zo.

READ  De verbazingwekkende Super Mario-kunst combineert de woede van Cart en Yoshi Island
Written By
More from Lesley Curry

Google test geheugen, upgrade assistent om “alles op te slaan en te vinden”

Google werkt naar verluidt aan een nieuwe assistent-functie genaamd Memory, een combinatie...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *