Arknights is het enige gacha-spel dat ik mensen aanbeveel

Het mobiele torenverdedigingsspel van Yostar en Hypergryph, Arknights, blijft het enige gacha-spel dat ik mensen vol vertrouwen kan aanbevelen – en geloof me, ik speel er veel van.

Arknights is meestal een puzzelspel voor één speler, elk niveau van het spel heeft minstens één vaste oplossing om het te verslaan. De personages waarvoor je kunt rollen in het gacha-systeem zijn de eenheden die je neerzet om de binnenkomende zwerm slechteriken te verslaan. Elk personage heeft een unieke reeks vaardigheden en is onderverdeeld in klassen, zoals medici of sluipschutters. Het ding over Arknights dat maakt het zo leuk is dat elk level kan worden voltooid met behulp van de eenheden met een lage zeldzaamheid. Je hebt die glanzende, nieuwe, superzeldzame zessterreneenheid niet nodig om het op te ruimen.

Er is iets belachelijks bevredigend aan om op een moeilijk niveau stomverbaasd te zijn, niet te weten hoe je een nieuwe baas moet verslaan of voorbij een bepaalde golf van vijanden te komen, en het dan uit te zoeken. Helaas ziet de game niet vaak nieuwe niveaus of evenementen, maar die downtime kan worden gebruikt om een ​​pauze te nemen van het spel of om boerderijmaterialen te gebruiken om je personages op te laden.

Je moet verschillende karakters in verschillende vierkanten plaatsen om bepaalde niveaus te wissen
Afbeelding: Yostar / Hypergryph via Polygon

Tal van andere gacha-spellen hebben een multiplayer-competitief element, waardoor je moet rollen voor nieuwe gacha-eenheden om te voorkomen dat je achterblijft. Echter, Arknights‘Alleen multiplayer-functies omvatten het helpen van je vrienden door ze je eenheden te laten lenen of ze items te sturen die ze nodig hebben om wat geld te verdienen. Er is niets competitiefs, en spelers die niet over de zeldzaamste eenheden van de game beschikken, slepen hun vrienden niet naar beneden.

Vergelijk dat eens met een spel als Nintendo en Cygames ‘ Dragalia verloren, waar eindspelitems bijna onmogelijk te verkrijgen zijn, tenzij jij en je groepsleden de beste teamsamenstellingen hebben.

Met een beetje slijpen en opstarten, kan ik effectief de moeilijkste niveaus verslaan Arknights met alleen tekens met een lage zeldzaamheid. Het hebben van de zeldzame SilverAsh-eenheid, die de helft van de kaart decimeert wanneer hij wordt ingeschakeld, zou zeker helpen om de niveaus gemakkelijker op te ruimen, maar ik ben niet uitgesloten van hardere inhoud omdat ik hem niet heb.

De moeilijke Contingency Contract-evenementen van de game doen dit een beetje opschudden. Alleen spelers met de zeldzaamste eenheden zullen de moeilijkste niveaus kunnen verslaan, maar de meeste spelers kunnen de evenementbeloningen krijgen, zolang ze hun personages versterken. Hoewel de laatste paar niveaus van het noodcontract voor de meeste spelers te zwaar zullen zijn, is het enige dat spelers zullen missen, opscheppen.

Ch'en, een drakenmeisje, staat voor verschillende kratten met een grote draak achter haar

Ch’en is so dang cool.
Afbeelding: Yostar / Hypergryph

Dat gezegd hebbende, rol ik naar binnen Arknights‘gacha als ik een nieuw cool personage zie. Oh, Ch’en is een cool drakenmeisje dat een zwaard gebruikt? Ik wil haar in mijn team. Misschien heb ik al een bewaker-achtig personage, maar ik wil deze omdat haar specifieke esthetiek me aanspreekt. Dat gezegd hebbende, als er een nieuw personage is waarvan het ontwerp mijn fantasie niet prikkelt, pas ik.

De kunst speelt een grote rol in hoe ik het spel in het algemeen speel. Na het spelen Arknights Ik heb bijna negen maanden lang een team van personages waarmee ik de meeste inhoud kan wissen, maar ik log nog steeds dagelijks in op landbouwmateriaal om andere personages die ik heb te upgraden. Waarom? Omdat wanneer je ze upgradet, hun kunst evolueert en super cool wordt. Het geeft me een enorme kick om te zien dat die kunst verandert en verandert in een prachtig portret van het personage dat laat zien wat ze kunnen. Het loont!

Misschien is dat een valstrik waardoor ik elke dag inlog, maar mijn voortdurende upgrades van oudere personages die ik heb verwaarloosd, weerhoudt me er ook van om in de gacha van het spel te rollen. Ik heb het nieuwe supersterke area-of-effect melee-personage niet echt nodig; Ik heb de materialen al bewerkt om de versie met lagere zeldzaamheid te upgraden.

Leonhardt, een konijnenjongen, valt uit de lucht, omringd door meer konijnen en stadsafval

Het zien van die glanzende, opgewaardeerde kunst maakt me elke keer opgewonden
Afbeelding: Yostar / Hypergryph via Polygon

Arknights is ook redelijk eenvoudig. Je kunt je personages naar een hoger niveau tillen, maar er zijn geen extra dingen waar ik materiaal naartoe moet leiden. Games zoals Genshin Impact of Granblue Fantasy beschikken over dagvaardingen, wapens en andere uitrusting voor personages die je ook in level moet verhogen. Als je een sterk team wilt, moet je veel tijd en energie steken om ervoor te zorgen dat je niet alleen een sterk karakter hebt, maar ook een sterke oproep en een sterke set wapens. Terwijl deze spellen me overweldigen met een schijnbaar eindeloze lijst van dingen die ik de rest van mijn natuurlijke leven zal opstarten, Arknights heeft alleen personages en hun vaardigheidsniveaus om te upgraden.

Maar Arknights is nog vrij jong. De originele Chinese versie bestaat pas anderhalf jaar en de Engelse versie is in januari uitgebracht. De game heeft het gevreesde idee geïntroduceerd van “beperkte” eenheden die alleen op bepaalde tijden uit de gacha kunnen worden getrokken, dus het is niet zo dat deze game volledig vrij is van gacha sin. Gratis te spelen mobiele games worden vaak geleverd met dreigende en problematische systemen om spelers te dwingen geld uit te geven, en sommige van deze functies verschijnen pas na een jaar of twee van de levenscyclus van de game. Maar voor nu, Arknights is degene die ik voldoende zelfverzekerd voel om mijn vrienden voor te stellen.

READ  Waar een PS5 kopen: voorraad is moeilijk te vinden, maar kijk eerst in deze winkels
More from Madison Garrett

Des Moines-teams staan ​​te popelen om verloren wedstrijden in te halen tegen COVID-19, derecho

Het bestuur van de Iowa High School Athletic Association heeft dinsdag de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *