Beste PS4 en Xbox One horror games Dag 30: Amnesia The Dark Descent

Amnesia: The Dark Descent van Frictional Games is verreweg een van de belangrijkste en meest invloedrijke horrorspellen van het afgelopen decennium.

Er was eens een tijd dat het horrorgenre in games grotendeels werd verwaarloosd. Zelfs de grootste franchises keerden zich af van hun horrorwortels om zich te concentreren op meer actiegerichte gameplay. Maar dan Amnesia: The Dark Descent van Frictional Games kwam ter plaatse en bewees dat er nog steeds een aanzienlijk publiek was voor horrorspellen. Maar terwijl Geheugenverlies groot succes op pc gevonden, het kwam pas zes jaar na het feit op de consoles.

Amnesia: The Dark Descent maakte zijn PS4-debuut in 2016, gevolgd door de Xbox One in 2018. Maar de versie van Geheugenverlies die werd gelanceerd voor PS4 en Xbox One was meer volledig uitgerust dan de oorspronkelijke pc-release, aangezien deze als onderdeel van de Amnesia-collectie. Dus niet alleen fans van PS4- en Xbox One-horrorspellen kregen de klassieker in handen Amnesia: The Dark Descent, maar ze konden ook de goed ontvangen spelen Justine uitbreiding en het vervolg, Een machine voor varkens.

VERWANT: Beste PS4 en Xbox One Horror Games Dag 29: PT

Amnesia: The Dark Descent was enorm invloedrijk voor het horrorspelgenre. In plaats van spelers tegen monsters te laten vechten, kunnen ze alleen maar wegrennen en zich verstoppen. Het gebruik van een krankzinnigheidsmeter hield spelers scherp en strafte hen wanneer ze toevallig getuige waren van iets vreemds of verontrustends.

Amnesia the Dark Descent

Maar Amnesia: The Dark Descent vertrouwt niet alleen op jump scares. Het creëert een overweldigende, griezelige sfeer die het nog veel angstaanjagender maakt. Onderzoekend Kasteel Brennenburg blijft een van de engste spelervaringen, en het is dan ook geen verrassing dat de game bovenaan de lijsten blijft staan ​​die de beste horrorspellen aftellen.

In plaats van zich puur te concentreren op het bang maken van spelers, Amnesia: The Dark Descent bereikt een aantal andere dingen die helpen om er een echt klassiek spel van te maken. Eerst en vooral Amnesia: The Dark Descent functies met op fysica gebaseerde puzzels die ervoor zorgen dat het echt leuk is om te spelen, en functioneert als meer dan alleen een spookhuissimulator. Geheugenverlies vertelt ook een beklijvend, boeiend verhaal, en het doet dit zonder spelers te dwingen lange tussenfilmpjes te zitten.

Amnesia: The Dark Descent is misschien wat laat op consoles als de PS4 en Xbox One gekomen, maar de game is nog steeds een van de beste horrorspellen die op beide consoles beschikbaar zijn. De game doorstaat nog steeds de tand des tijds, en de Amnesia-collectie zorgt ervoor dat spelers veel waar voor hun geld krijgen. En als ze eenmaal klaar zijn met de Amnesia-collectie, willen ze misschien uitchecken Geheugenverlies‘s directe vervolg, Amnesia: wedergeboorte, die onlangs werd gelanceerd met overwegend positieve recensies.

Amnesia: The Dark Descent is nu uit voor pc, PS4, Switch en Xbox One.

MEER: Beste PS4 en Xbox One Horror Games Dag 28: Resident Evil 2

Bekijk Dogs 2 Marcus Holloway en acteur

Hoofdacteur Watch Dogs 2 is niet gevraagd om terug te keren voor Legion


Over de auteur

READ  Deadly Premonition is opnieuw aangeboden op de Xbox Marketplace van de Amerikaanse regio
Written By
More from Vanessa Hale

Het ontwerp van de Xbox Series X ziet er persoonlijk veel beter uit en is ook erg stil

De Xbox-serie X ziet er persoonlijk beter uit dan op foto’s. Ik...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *