ARM Windows M1 Mac-virtualisatie gedemonstreerd

Vorige week hoorden we van Apple’s VP van software engineering Craig Federighi dat de ARM-versie van Windows 10 zou native kunnen draaien op Apple Silicon M1 Macs maar was “echt aan Microsoft.” Nu heeft een ontwikkelaar een oplossing gevonden die de eerste virtualisatie van ARM Windows met succes op een M1 Mac mogelijk maakt en beweert dat de prestaties “behoorlijk pittig” zijn.

Zoals Federighi uitlegde dat M1 Macs zeker de ARM-versie van Windows 10 zouden kunnen draaien, maar dat het aan Microsoft zou zijn, hebben we de problemen beschreven die Apple momenteel tegenkomt en waarom het geen Boot Camp kan aanbieden met Apple Silicon Macs:

De huidige licenties van Microsoft staan ​​dit niet toe de ARM-versie van Windows 10 die door Apple moet worden gebruikt (aangezien deze niet vooraf is geïnstalleerd). En eerder zei Microsoft dat het geen nieuws had om te delen wanneer De rand gevraagd of het een wijziging aanbracht om Boot Camp op ARM Macs toe te staan.

Het kan enige tijd duren voordat Microsoft van gedachten verandert over het Windows ARM-beleid voor native draaien op Macs (als dit het geval is). Maar ondertussen, De 8-bit ontdekte dat ontwikkelaar Alexander Graf enkele aanpassingen kon maken om zijn M1 Mac het besturingssysteem te laten draaien als een virtualisatie en benadrukte zelfs: “Het is hier behoorlijk pittig 😄.”

Graf merkte ook op dat “Windows ARM64 x86-applicaties heel goed kan draaien. Het is niet zo snel als Rosetta 2, maar dichtbij. “

De 8-Bit gaf meer details over het proces dat Graf doorliep om dit mogelijk te maken:

Hij was in staat om dit te bereiken door de Windows ARM64 Insider Preview uit te voeren door deze te virtualiseren via het Hypervisor.framework. Dit raamwerk stelt gebruikers in staat om te communiceren met virtualisatietechnologieën in de gebruikersruimte zonder kernelextensies (KEXT’s) te hoeven schrijven, aldus Apple.

Bovendien zou dit niet mogelijk zijn geweest zonder een aangepaste patch toe te passen op de QEMU-virtualizer. QEMU is een open-source machine-emulator en virtualizer. Het staat bekend om het “bereiken van near-native prestaties” door de gastcode rechtstreeks op de host-CPU uit te voeren. Het behoeft dus geen betoog dat alleen ARM-gasten perfect kunnen worden gevirtualiseerd op een ARM-machine zoals de M1-ondersteunde Macs.

Graf vermeldt ook in een van zijn tweets dat “Windows ARM64 x86-applicaties heel goed kan draaien. Het is niet zo snel als Rosetta 2, maar dichtbij. “

Graf denkt dat zijn proces “zeker reproduceerbaar” is, maar dat het natuurlijk geen volledig stabiel systeem zal bieden.

Voor gevorderde gebruikers kunt u de tijdelijke oplossing proberen (op eigen risico) met gedetailleerde instructies van Graf hier. Maar voor de meesten met CrossOver, of wachten op Parallellen ondersteunen om te landen zal ideaal zijn.

FTC: we gebruiken automatische affiliate-links die inkomsten genereren. Meer.


Bekijk 9to5Mac op YouTube voor meer Apple-nieuws:

READ  Zoom wordt aangesloten op onze Amazon-, Google- en Facebook-apparaten
Written By
More from Lesley Curry

Summer Games Done Quick 2020 haalt $ 2,3 miljoen op voor Artsen Zonder Grenzen

Summer Games Done Quick 2020, het speedrunning-evenement dat geld inzamelt voor een...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *