Astra’s eerste poging om een ​​baan te bereiken eindigt vroeg nadat de raket halverwege de vlucht mislukt

De eerste orbitale missie voor het opstarten van raketlancering Astra eindigde zonder dat zijn Rocket 3.1 een baan om de aarde bereikte. De raket steeg met succes op vanaf het Pacific Spaceport Complex in Alaska om ongeveer 23:19 uur ET op vrijdag, maar het bedrijf zei dat zijn geleidingssysteem “een lichte oscillatie in de vlucht veroorzaakte”, waardoor de raket van zijn geplande traject afdreef. Het vluchtbeveiligingssysteem zette de motoren stil en de raket viel terug op de grond. Het vervoerde geen ladingen.

Een toeschouwer ving de lancering op video op en liet de opstijging van de raket zien. In de beelden wordt de motor van de raket halverwege de vlucht uitgeschakeld en een paar ogenblikken later kun je vlammen zien terwijl de raket de grond raakt.

De bedrijven verklaarde doelstelling met deze vlucht was om een ​​nominale verbranding van de eerste trap te hebben, wat blijkbaar niet helemaal gebeurde, aangezien de motor toen werd uitgeschakeld. Maar Astra was niet van plan om met deze lancering een baan om de aarde te bereiken. En het zegt dat de voorlopige gegevens lieten zien dat de raket het erg goed deed.

“We hebben niet al onze doelstellingen gehaald, maar we hebben wel waardevolle ervaring opgedaan, plus nog meer waardevolle vluchtgegevens”, aldus de zei het bedrijf zaterdag in een blogpost. “Met deze lancering zijn we goed op weg om binnen twee extra vluchten een baan om de aarde te bereiken, dus we zijn blij met het resultaat.”

Astra is een heel klein team – zo klein dat het zegt geen videoproductieploeg te hebben om zijn lanceringen uit te zenden – en zegt dat het lanceersysteem in minder dan een week door zes mensen is ontwikkeld. Astra zegt dat zijn Rocket 3.2 klaar is en plant een nieuwe lancering in de komende maanden.

READ  Chrome kan je incognitotabbladen sluiten, zodat alleen jij ze kunt openen

Written By
More from Aubrey Mason

PUBG: Battlegrounds’ nieuwe kaart, Taego, bevat zelfopstanding en terugkeer

pubg Het is terug met zijn eerste nieuwe kaart in een tijdje,...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *