Apple’s Night Shift past niet bij de complexiteit van slapen

De Night Shift-functie van Apple, die zegt “het kan je helpen om een ​​betere nachtrust te krijgen”, lijkt zijn claim niet waar te maken, aldus nieuw onderzoek. Aangezien blootstelling aan blauw licht de regulering van slaapcycli beïnvloedt, is de hoop dat Night Shift, dat na zonsondergang blauw licht van schermen filtert, het in slaap vallen gemakkelijker zal maken. Maar zoals een recent onderzoek heeft aangetoond, is slaap raar en gecompliceerd, en de enige telefoonfunctie doet waarschijnlijk niet veel om de nachten die nooit slapen te bestrijden.

De studie gepubliceerd in SlaapgezondheidEen week lang de slaap van 167 jonge mensen bijgehouden. De mensen werden in drie groepen verdeeld: één groep gebruikte hun telefoon een uur voor het slapengaan met Night Shift ingeschakeld, één deed hetzelfde met Night Shift uit en één groep gebruikte hun telefoon helemaal niet voordat ze naar bed gingen.

“In de hele steekproef waren er geen verschillen tussen de drie groepen”, zei hoofdonderzoeker Chad Jensen. In een persbericht. “Night Shift is niet beter dan je telefoon gebruiken zonder Night Shift of zelfs helemaal geen telefoon.”

Dit is slechts een kleine studie die op grotere schaal moet worden gerepliceerd met verschillende steekproeven van mensen voordat deze kan worden gegeneraliseerd. De resultaten voor Night Shift zijn echter in lijn met de Vroege verdenking Over hoeveel het zou kunnen helpen bij slapeloosheid, vooral omdat Apple niet specificeert welke golflengten van licht worden geblokkeerd. Hoewel blauw licht en telefoongebruik waarschijnlijk bijdragen aan slaapproblemen, zijn er binnen de complexiteit van slaap en slaaphygiëne veel andere variabelen waarmee rekening moet worden gehouden.

READ  Xbox Game Pass voor februari 2021: Wolfenstein: Youngblood, Final Fantasy 12

De onderzoekers waren enigszins verbaasd dat zelfs de groep mensen die de telefoon niet gebruikte voordat ze naar bed gingen, gemiddeld niet per se beter sliep. “Onze hypothese was dat we een betere slaap zouden zien zonder de telefoon te gebruiken”, zegt Jensen, “in de hele steekproef.” de rand“Dus het was een beetje verrassend dat we dat niet vonden.”

Een deel van deze bevinding is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat de meeste deelnemers universiteitsstudenten waren die volgens de onderzoekers al slaapgebrek hadden. Als mensen zich echt slaperig voelen, maakt het eigenlijk niet uit of ze hun telefoon gebruiken voordat ze naar bed gaan, zegt Jensen. “Omdat je behoefte aan slaap op dat moment zo hoog is dat je gemakkelijk in slaap valt, ongeacht wat je doet voordat je naar bed gaat.”

Een van de weinige telefoongerelateerde verschillen die de studie observeerde, was eigenlijk gerelateerd aan de hoeveelheid slaap die de deelnemers kregen. Onder de mensen in het onderzoek die meer sliepen dan de gemiddelde bedtijd van ongeveer zeven uur, sliepen degenen die de telefoon niet gebruikten beter en werden ‘s nachts minder vaak wakker dan degenen die hun telefoon gebruikten. Maar mensen die onder het gemiddelde sliepen, vertoonden geen verschil in mate van slaapkwaliteit, ongeacht of ze de telefoon voor het slapengaan wel of niet gebruikten.

Als u over het algemeen goed uitgerust bent, somt Jensen een groot aantal factoren op die van invloed kunnen zijn op uw slaap na het gebruik van uw telefoon: cafeïne, lichaamsbeweging, kamertemperatuur, hoeveelheid licht, hoeveelheid geluid, consistentie van slaapschema’s, bedtijdroutine en bed gebruiken voor activiteiten Naast slapen. En dat is alles voordat we nadenken over de verschillende slaapstoornissen waardoor mensen zich erg slaperig of niet slaperig genoeg voelen, zelfs als ze streven naar goede slaapgewoonten.

READ  YouTube TV is verwijderd uit de Roku Channel Store te midden van een Google-contractgeschil

“Slaap is heel individueel, en er is niet één ding dat bij iedereen past”, zegt Raj Dasgupta, specialist in slaapgeneeskunde aan de University of Southern California. Sommige mensen zijn gevoeliger voor licht en vinden het filteren van blauw licht misschien nuttig, maar het zal niet de enige oplossing zijn die tot een betere slaap voor iedereen leidt.

Op het gebied van telefoons zijn er behalve blootstelling aan alleen blauw licht nog andere zaken waar je rekening mee moet houden, zegt Jensen. “Alle andere vormen van stimulatie die geen verband houden met licht zijn even belangrijk.” Als je voor het slapengaan een deprimerend artikel leest of om TikToks lacht, zal dit niveau van alertheid en betrokkenheid waarschijnlijk je vermogen om in slaap te vallen belemmeren, en het filteren van blauw licht zal dit effect niet compenseren.

Written By
More from Lesley Curry

Microsoft OneDrive is een stap dichter bij het vervangen van Google Foto’s

toen we aan het kijken waren Alternatieven voor Google Foto’s Vorige maand...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *