Astronauten op het internationale ruimtestation ISS kweken voor het eerst chilipepers voor NASA

Astronauten kweken rode en groene paprika’s in de ruimte voor wat “een van de langstlopende en meest uitdagende plantenexperimenten zal zijn die ooit aan boord van het rond de aarde draaiende laboratorium zijn geprobeerd”. NASA zei:.
De geleegde chilizaden kwamen in juni aan op het station aan boord van een SpaceX De missie van commerciƫle bevoorradingsdiensten.
NASA-astronaut Shane Kimbrough, een boordwerktuigkundige die hielp groeien Rode Romeinse sla In de ruimte in 2016 begon het experiment met het introduceren van 48 zaden in de Advanced Plant Habitat (APH) op 12 juli.

Een team van de Exploratory Research and Technology Programs van het Kennedy Space Center implanteerde die zaden in een apparaat dat een wetenschappelijke vector wordt genoemd en dat naar de APH gaat, een van de drie plantengroeikamers in het ronddraaiende laboratorium waar astronauten gewassen verbouwen.

De APH is ongeveer zo groot als een keukenoven en is de grootste plantenkweekfaciliteit op het internationale ruimtestation. Met 180 sensoren en bewakingsbesturingen kan het experiment gedeeltelijk vanuit het Kennedy Space Center worden bestuurd, zodat astronauten minder tijd hoeven te besteden aan het verzorgen van gewassen.

“Dit is de eerste keer dat NASA-astronauten een Chileense peperoogst op het station hebben verbouwd van zaadje tot volwassenheid”, zei NASA in een persbericht.

Hoofdonderzoeker Matt Romain zei dat dit experiment een van de meest complexe plantenexperimenten op het internationale ruimtestation tot nu toe is vanwege de lange kiem- en groeitijden.

“We hebben eerder de bloei getest om de kans op een succesvolle oogst te vergroten, omdat astronauten paprika’s zullen moeten bestuiven om fruit te laten groeien.”

READ  Apple heeft de functie `` Luchtkwaliteit '' van de weer-app uitgebreid naar meer landen met iOS 14.7

Het experiment komt nadat astronauten in 2015 begonnen met het kweken van zinnia’s, die NASA beschreef als “een voorloper van het kweken van langdurig bloeiende, vruchtdragende gewassen.”

De onderzoekers brachten twee jaar door met het evalueren van meer dan twee dozijn paprika’s en kwamen uiteindelijk uit op NuMex “EspaƱola Improved”, een hybride uit New Mexico.

Terwijl astronauten eerder groenten hebben geoogst, zoals sla en radijsDeze ervaring kan astronauten iets geven om ze tevreden te stellen vermoeidheid lijst.

Romain zei dat bemanningsleden misschien de voorkeur geven aan pittig of gekruid voedsel omdat ze tijdelijk hun smaak of geur kunnen verliezen nadat ze in microzwaartekracht hebben geleefd.

De paprika’s moeten in ongeveer drie en een halve maand klaar zijn om te oogsten. Nadat ze er wat van hebben gegeten, is de bemanning van plan de rest terug naar de aarde te sturen voor analyse.

Written By
More from Lesley Curry

De 10 meest populaire pc-games van dit moment!

Apex Legends is een vrij nieuwe Battle Royale-game van Respawn Entertainment en...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *