Avans One: alles over je studie gebundeld in één app

Avans One is de nieuwe officiële Avans-app voor studenten. Afgelopen studiejaar deden 70 studenten mee aan een pilot, vanaf deze week is de app te downloaden via de Play en Appstore.

“De app is een paraplu voor veel Avans-systemen”, legt producteigenaar Claudia Vreeswijk uit. “Osiris en bijvoorbeeld de roosters zijn allemaal inbegrepen. Op deze manier hoeven studenten niet elke keer in te loggen en te wisselen tussen systemen. ”In de nieuwe app kunnen studenten naast roosters ook deadlines, toetsen en hun agenda vinden. “Ook mededelingen uit Blackboard, cijfers, bus- en treintijden en studievoortgang zijn in Avans One in te zien.”

De ontwikkelaars van Avans One hebben studenten betrokken bij het maken van de app. “Daardoor kwamen we erachter dat studenten een app nodig hadden waarin ze snel en eenvoudig op één plek praktische zaken kunnen regelen of bekijken”, legt Vreeswijk uit.

Testpanel van 70 studenten
De zeventig studenten gebruikten de eerste versie van de app wekenlang elke dag. “Zo konden ze in de praktijk ervaren hoe de app werkt en of deze aan hun verwachtingen voldoet”, zegt Vreeswijk. “Ze konden hun feedback over de verschillende functionaliteiten rechtstreeks in de app geven.”

De app is sinds woensdag officieel te downloaden, maar wordt continu doorontwikkeld. “Studenten zouden het op prijs stellen als ze ook beschikbare kamers kunnen opzoeken, zodat ze een ruimte kunnen reserveren om samen te werken.”

Slimme koppelingen
Eind 2020 komt Avans One ook in een desktopversie voor studenten en de app-versie voor docenten. “De gebruiker krijgt via de laptop nog wat meer informatie. Slimme koppelingen met bijvoorbeeld Osiris Student, Brightspace en Office365. “

READ  Apple-gebruiker heeft CoronaMelder niet nodig

More from Madison Garrett

Jacob Blake schiet: Phillies, Flyers-wedstrijd wordt donderdag niet gespeeld

PHILADELPHIA (WPVI) – De spelers van Philadelphia Phillies en Washington Nationals hebben...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *