Bekijk YouTube zonder advertenties op je iPhone (helemaal gratis!)

Ben jij ook klaar met vervelende advertenties op internet en YouTube? Zo kun je helemaal YouTube kijken zonder advertenties op je iPhone, helemaal gratis!

Lees verder na de aankondiging.

Steeds meer advertenties op YouTube

Het is je misschien opgevallen: sinds de lancering van YouTube Premium bekijk je al langere tijd steeds meer advertenties met de videoservice. YouTube Premium is in 2018 in Nederland gelanceerd en heeft de afgelopen jaren een aantal nieuwe functies gekregen. Je kunt nu bijvoorbeeld een YouTube-video blijven kijken terwijl er een andere app is geopend en je krijgt geen advertenties te zien.

Lees ook: YouTube op iOS krijgt een grote update! Dit alles is nieuw

Bij een betaald YouTube Premium account verdwijnen de advertenties (en krijg je de nieuwe features), maar betaal je 6,99 per maand voor het abonnement. Naast dit abonnement heb je een versie met YouTube Music voor € 11,99 per maand en een gezinsabonnement voor € 17,99. Dan kunnen jij en vijf gezinsleden advertentievrij YouTube kijken.

Wil je niet betalen voor de (oorspronkelijk gratis) videodienst? Dan zijn er enkele eenvoudige manieren om YouTube-commercials gratis te vermijden. We leggen uit hoe het moet.

1. Bekijk YouTube zonder advertenties: Installeer AdGuard

Een snelle manier om YouTube (of andere websites) zonder advertenties te bekijken, is door een adblocker op je iPhone te installeren. Deze apps zijn vaak gratis te installeren via de App Store. Een van de adblockers is AdGuard, met deze app kun je selecteren waar je advertenties wilt laten stoppen. De gratis versie van AdGuard blokkeert in ieder geval advertenties in Safari. U kunt dit als volgt doen:

Het is belangrijk dat je ook de AdGuard-app zelf hebt ingeschakeld, zodat de adblocker toegang heeft tot Safari. U kunt dit doen door Safari Protection in de app in te schakelen. Kijk je vervolgens naar YouTube via Safari (niet via de app), dan worden de advertenties in de video in de meeste gevallen tegengehouden door een adblocker.

De gratis versie van AdGuard werkt heel goed, maar is natuurlijk niet onfeilbaar. U kunt een abonnement nemen om de meest geavanceerde advertenties altijd uit te schakelen. Je betaalt dan € 0,99 per maand, € 5,49 per jaar of je betaalt eenmalig € 15,99 om het abonnement voor altijd te gebruiken. Hoe dan ook, de app is gratis te downloaden in de App Store:

AdGuard – Advertentieblokkering en privacy

Adguard Software Limited

2. Download azijn om advertenties op YouTube te vermijden

Wil je zeker weten dat je zonder advertenties naar YouTube kijkt, maar vind je YouTube Premium en AdGuard te duur? Dan is downloadazijn een goede keuze. Voor de app betaal je eenmalig € 2,49 in de App Store en vervolgens zorgt de adblocker ervoor dat je YouTube altijd zonder advertenties ziet. Ook hier geldt dat je YouTube in Safari moet kijken en niet in de videodienst-app zelf.

Lees ook: YouTube Premium is bijna gratis — zo krijg je 86 procent korting

Het grote pluspunt van azijn is dat andere voordelen, bijvoorbeeld YouTube Premium, bij het abonnement zijn inbegrepen. U kunt bijvoorbeeld een verkleinde YouTube-video in de hoek van uw scherm plaatsen (beeld-in-beeld) en de video speelt ondertussen gewoon door. Op deze manier kan bijvoorbeeld een YouTube-video worden bekeken in WhatsApp. Dat komt omdat Vinegar de YouTube-speler volledig vervangt door de ingebouwde mediaspeler van Apple. Nog een goede reden om deze app te gebruiken.

YouTube Premium krijgt nog meer functies

Er zijn dus verschillende manieren om (gratis) YouTube te kijken zonder advertenties, ook als je geen YouTube Premium hebt. Heb je nog een YouTube Premium-abonnement? Dan is er het goede nieuws, want er zullen een aantal nieuwe functies beschikbaar zijn voor abonnees. Wil je weten wat dat precies zijn? Bekijk hier een overzicht van alle nieuwe functies in YouTube Premium.

Abonneer u op de dagelijkse / wekelijkse nieuwsbrief, download gratis iphone-app En houd onze website in de gaten. Je bent altijd op de hoogte van het laatste Apple nieuws.

More from Madison Garrett
Kun jij het oplossen? Rekenspelletjes met slechte graphics | wiskunde
De puzzels van vandaag beginnen met een lage resolutieversie van het aftellen:...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *