Beste eBook-app voor je iPhone

E-books lezen op je iPhone is misschien niet zo handig als lezen op een e-reader, maar het is zeker mogelijk. Met de beste e-books-app voor iPhone kun je je e-books toevoegen en gemakkelijk nieuwe boeken kopen. Zo heb je al je eBooks bij elkaar in één app. We laten je de beste ebook-app zien en enkele alternatieven die je misschien ook interessant vindt.

Beste eBook-app voor je iPhone: Apple Books

Als je de beste ebook-app voor je iPhone (of iPad) wilt gebruiken, hoef je niet eens naar de App Store. De gratis app is standaard al op je iPhone geïnstalleerd: Apple Boeken† Met deze app koop je e-books direct uit de Book Store, maar je kunt ook net zo makkelijk e-books toevoegen die je al hebt. Daarnaast gaat Apple Books ook goed om met pdf-bestanden en is de app geschikt om luisterboeken te beluisteren (ook via Apple Watch). Als je ook een e-reader hebt, houd er dan rekening mee dat je alleen boeken die je via Apple koopt op je Apple-apparaten kunt lezen.

iPhone 13 is nu tot € 397 korting en 3 maanden gratis op Apple TV+!

Zo werkt de beste eBook-app voor je iPhone

Een groot voordeel van Apple Books is dat je gelijk aan de slag kunt en niet eerst een account hoeft aan te maken. U kunt direct naar de Boekenwinkel gaan om het aanbod te bekijken of om een ​​specifiek boek te zoeken. Kopen en downloaden is niet hetzelfde als de apps in de App Store. Je kunt je e-books niet toevoegen vanuit Apple Books, maar vanuit Safari of je Mail-app. Je kunt dus e-books downloaden en ze vervolgens openen met Apple Books, of ze rechtstreeks delen met Apple Books vanuit een e-mail.

READ  Hoe u kunt voorkomen dat apps uw gegevens bijhouden in iOS 14.5

appel boeken

Instellingen

Het lezen van e-books in Apple Books is zeer intuïtief. Je kunt scrollen door naar links te vegen, maar je hebt ook de mogelijkheid om verticaal scrollen in te schakelen. Klik hiervoor op het lettertypepictogram bovenaan de pagina. Daar kun je ook het lettertype en de tekstkleur aanpassen, de helderheid verhogen of verlagen en het automatische nachtthema in- of uitschakelen. Het beperkte aantal opties zorgt ervoor dat de menukaart erg overzichtelijk blijft. Er zijn apps die meer mogelijkheden bieden, maar de vraag is of je ze echt nodig hebt.

Beste bladwijzer voor e-book-app

De Apple Books-app onthoudt zelf waar je was gebleven met lezen, maar je kunt ook zelf bladwijzers toevoegen. Klik hiervoor op het icoontje rechtsboven in het scherm naast het vergrootglas. Dit vergrootglas is handig als je iets wilt opzoeken dat je hebt gelezen. Met het menu-icoontje links bovenin werp je gemakkelijk een snelle blik in de inhoudsopgave.

Doelen lezen

Als regelmatig lezen niet vanzelfsprekend voor je is, kun je leesdoelen voor jezelf stellen. Selecteer bijvoorbeeld het aantal minuten dat je per dag wilt lezen en zie je voortgang in het grafische overzicht. Maar je kunt bijvoorbeeld ook aangeven hoeveel boeken je per jaar wilt lezen. Overigens kun je eerst een deel van de boeken die je interessant vindt downloaden in de Boekenwinkel. Dit zal je helpen beslissen of je het de moeite waard vindt om het boek te kopen. Onderdelen zijn te vinden in de bibliotheek. Tik daar op ‘Collecties’ en vervolgens op ‘Mijn uittreksels’.

Ook interessant: helemaal niet

Beste e-book-app

Wanneer je een grote verzameling e-book apps in de App Store bekijkt, vind je één app die zich onderscheidt van de rest en dat is de gratis app. Begin† Het mooie van Immer is dat de app vooral gericht is op een plezierige leeservaring. De tekst wordt bijvoorbeeld niet ineens afgebroken en soms staat er maar een klein deel van de tekst op de pagina. Dit maakt het lezen juist leuker. U kunt bladeren door naar links te vegen of op het scherm te tikken.

READ  Welke vis is nog duurzaam? - De kassa

De app geeft je de mogelijkheid om subtiele achtergrondgeluiden af ​​te spelen, die voor meer sfeer en focus moeten zorgen, en je kunt eenvoudig de achtergrond kiezen die bij je stemming past. Ook kun je van tevoren aangeven hoe lang je wilt lezen. Er wordt geen timer ingesteld, alleen de juiste tekst wordt aan u gepresenteerd. Daarnaast kun je de app je eraan laten herinneren dat het weer tijd is om een ​​stukje voor te lezen. Dit helpt veel als u een regelmatige leesroutine wilt opbouwen.

Ebook ooit

U bent echter afhankelijk van het aanbod van Immer. Er zijn zeker veel interessante e-books, maar je zult zeker niet alles kunnen vinden wat je zoekt. Andere e-book-apps zijn er beter in. Immer helpt je bij het vinden van boeken die je interessant vindt, en een bijkomend voordeel is dat je tien procent van alle e-books gratis kunt lezen voordat je besluit om ze al dan niet te kopen.

Apple Books: alternatieven

  • Verhaal: Hoewel deze app zich vooral richt op luisterboeken, zijn er ook veel e-books te vinden. Je kunt Storytel gratis uitproberen, daarna betaal je €12,99 per maand. Dit is alleen interessant als je meer dan één boek per maand opslokt.
  • bol.com kobo: Koop je alleen ebooks via bol.com, dan is deze gratis app makkelijk in gebruik. Daarnaast zijn er een aantal gratis boeken beschikbaar. Ook voor luisterboeken kun je bij deze app terecht. Als je onbeperkt wilt lezen, kun je een Kobo Plus-abonnement krijgen voor € 9,99 per maand (12,99 € voor onbeperkt lezen en luisteren).
  • Amazon Kindle: Een uitstekende gratis e-book app die dankzij Amazon toegang geeft tot een enorme hoeveelheid boeken. In theorie toch. Het grote nadeel is dat je via de app geen e-books op Amazon kunt kopen.
More from Madison Garrett
Hughes tilt de duivels op Cypress 4-3 om een ​​slip van 6 wedstrijden op te pakken
Buffalo, New York (AP) – Jack Hughes en Jesper Pratt scoorden woensdagavond...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *