Beste nieuwe mobiele games op iOS en Android – overzicht van oktober 2020

Marble Knights – de makers van Shantae gaan mobiel (foto: WayForward)

GameCentral bespreekt de grootste smartphonegames van de maand, van een nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles tot de toepasselijke naam Rip Them Off.

Nu er weer een lockdown op de loer ligt, en deze keer zonder de heerlijke afleiding van zomerbarbecues, is het opnieuw tijd om naar onze telefoons te kijken voor afleiding van het kraterpokdalige hellscape van 2020. Het uitstekende Company Of Heroes is nu beschikbaar voor iPhone en Android, die voorheen alleen op iPad werkten, en er zijn enkele juichende nieuwe releases van de uitgestrekte pixelart-rollenspeler Songbringer en de vermakelijke freebie Galaxy Invaders: Alien Shooter.

Onmogelijk ruimte-avontuur

iOS en Android, £ gratis (X3M Games)

Het veld van Impossible Space Adventure is zowel eenvoudig als aantrekkelijk: het is Archero in de ruimte, met geweren. Net als bij zijn inspiratie hoef je alleen maar te bewegen, waarbij je held automatisch mikt en schiet tijdens de momenten dat je stilstaat.

Met vijanden met een verscheidenheid aan wapens en aanvalspatronen, evenals een assortiment objecten om achter te duiken en obstakels om te vermijden, moet je ook het metaspel van ontgrendelde uitrusting en upgrades in de gaten houden.

Het ziet er goed uit en je bent niet gedwongen om zoveel advertenties te bekijken als in Archero, maar aan de min kant is het ook lang niet zo leuk.

Score: 6/10

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Madness

iOS en Android, £ gratis (Kongregate)

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Madness is niet echt een spel in de conventionele zin, maar is waarschijnlijk dichter bij een inactieve tapper in termen van zijn interacties. Daarin breid je geleidelijk je basis in het riool uit door deel te nemen aan gevechten waarin je enige input is om de vaardigheid van elke held te activeren wanneer een energiebalk vult.

Zelfs dat kan op automatisch worden ingesteld, waardoor uw rol wordt teruggebracht tot die van toeschouwer. Natuurlijk vertraagt ​​het tempo van het ontgrendelen van nieuwe helden en kamers voor je basis en het nivelleren ervan uiteindelijk, waardoor je een schijnbaar eindeloze sleur krijgt of geld uitgeeft aan in-app-aankopen.

Mutant Madness, saai, uitbuitend en zonder uitdaging, ziet er in ieder geval redelijk goed uit, met zijn kleine stripfiguren die elkaar dapper tot pulp slaan terwijl je nadenkt over de grimmige zinloosheid van het bestaan.

Score: 2/10

Songbringer

iOS, volledige game unlock £ 3,99 (Wizard Fu)

Je wordt wakker in het lichaam van een vreemdeling op de Stormbringer, een ruimteschip bevolkt door intergalactische feestgangers en op weg naar een buitenaardse planeet, waar het crasht en jou en je schattige robotmaatje in de war brengt. Ondanks zijn sci-fi setting, is wat volgt sterk geïnspireerd door vroege Zelda-games.

De pixelart graphics, het zwaardgevecht, de bommen die je gebruikt om gebarsten muren te openen en de met puzzels doordrenkte kerkers zijn allemaal puur Zelda, maar in de ruimte en met een maf, vierde muurbrekend gevoel voor humor.

Oorspronkelijk uitgebracht op pc en consoles, werken de aanraakbedieningen absoluut prima, en hoewel het de vindingrijkheid van de meesterwerken van Nintendo mist, is het een afleidend en grappig rollenspel voor op je telefoon.

Score: 7/10

Marmeren ridders

iOS, Apple Arcade (WayForward Technologies)

Van WayForward, makers van de Shantae-serie platformgames, is Marble Knights een eenvoudiger aangelegenheid, waarin je de door jou gekozen jager over niveaus heen rolt die worden geteisterd door steile valpartijen en spichtige bruggen, vijanden weghakken en proberen niet van de rand te vallen – zelfs als de zeer frequente checkpoints betekenen dat er geen straf is als je dat doet.

Breek kisten en vazen, sla of sla vijanden in de vergetelheid en raap de schat op die ze achterlaten, waarbij je duizenden aan goud verzamelt die je nergens aan kunt uitgeven en die geen duidelijk doel dient. Bossgevechten zijn op dezelfde manier flauw.

De rollende personages hebben een mooi gewicht en momentum, je kunt in coöp voor vier spelers spelen als je drie Apple Arcade-vrienden hebt, en het heeft hoge productiewaarden, maar de ideeën lijken nergens toe te leiden, alsof het spel had grotere plannen waar het uiteindelijk niet aan toe kwam.

Score: 5/10

Galaxy Invaders: Alien Shooter

iOS en Android, £ gratis (Onesoft)

Zoals de naam al aangeeft, speelt Galaxy Invaders zich als een remix van Galaxians en Space Invaders, waarbij je schip rond het onderste derde deel van het portretmodusscherm kan vliegen, terwijl golven van indringers, meteoren en ruimtebugs van bovenaf komen.

Sommige buitenaardse wezens duiken in formatie naar beneden, terwijl anderen naar je toe kruipen, en velen laten power-ups vallen wanneer ze exploderen, waarbij ze je miezerige enkele laserbouten snel veranderen in vellen van al het verterende vuur, de moeilijkheidsgraad en frequentie van vijandelijke aanvallen langzaam toenemen terwijl je voltooit niveaus.

Er zijn tal van aansporingen om advertenties te bekijken, en het is bezaaid met buitkratten, gelukkige spins en langzaam oplaadbare energie die nodig is om levels te starten, maar de beknoptheid van de advertenties en de verslavende kwaliteit van de gameplay voeren je door de maalstroom van commerciële interesses.

Score: 7/10

Tusker’s nummeravontuur

iOS en Android, £ 1,99 (PHB Media)

Tusker’s schattige olifant en zijn simpele wiskundige uitdagingen, die zichzelf presenteert als een onschuldige edutainment-titel voor kinderen, zijn eigenlijk een dekmantel voor iets donkerder, met kwaadaardige onzichtbare krachten die je smeken om gegevensbestanden te stelen en vervolgens je sporen uit te wissen. Je leert snel niemand te vertrouwen.

Hoewel het concept vergelijkbaar is met Pony Island, is het lang niet zo goed, omdat het de emotionele complexiteit van die titel en het duizelingwekkende gevoel van het combineren van fictie en realiteit mist.

Het is leuk genoeg zolang het duurt, maar met puzzels die voornamelijk afhankelijk zijn van vallen en opstaan ​​of eenvoudige patroonherkenning, is er weinig om je tanden in te zetten.

Score: 5/10

Scheur ze af

iOS, £ 3,99

Jouw taak in Rip Them Off is om winkels te bouwen in winkelstraten om zoveel mogelijk shoppers, of ‘dupes’, naar binnen te lokken, en zo de winst te maximaliseren. Dat doe je in Tower Defense-stijl, waarbij elke winkel een bepaald aantal shoppers tegelijk kan beheren voordat ze klanten wegsturen.

U leert al snel dat het winkelend publiek niet twee keer hetzelfde type winkel zal bezoeken, en dat overaanbod aan capaciteit resulteert in te weinig winst, waardoor u een evenwicht moet vinden tussen een diversiteit aan winkels en hun kosten en het vermogen om de juiste hoeveelheid publiek te verwerken voor dat niveau.

Met een minimalistische kunststijl uit de jaren 60, een kapitalistisch-sceptisch thema en een jazzy soundtrack heeft het stijl, maar het voortdurend opnieuw opstarten van levels omdat je op de eerste dag een verkeerde keuze hebt gemaakt, wordt snel moe.

Score: 6/10

The Unfinished Swan

iOS, £ 4,99 (Giant Sparrow)

Je speelt Monroe, een wees die besluit een zwaan te volgen die ontsnapt is uit een van de half voltooide schilderijen van zijn overleden moeder. The Unfinished Swan is oorspronkelijk uitgebracht voor PlayStation 3 en maakte nogal weinig overtuigend gebruik van de Move-controllers om zwarte paintballs te richten die je gebruikt om landschappen te spatten die anders onzichtbaar waren.

Het is zelfs onhandiger op een touchscreen, hoewel het zien van de paintballs wegschieten en exploderen, het geleidelijk onthullen van de geometrie van een verborgen 3D-wereld net zo magisch is als altijd. Helaas is die monteur van korte duur, waarbij de game een selectie van andere puzzelvarianten introduceert en snel verlaat terwijl het schetst in zijn grillige verhaal van een vluchtige koning en zijn magische penseel.

Er is geen indicatie wanneer je een checkpoint passeert, dus het is gemakkelijk om stukjes voortgang kwijt te raken als je wordt onderbroken door een telefoontje of leven, en de aanraakbedieningen staan ​​het oplossen van puzzels af en toe in de weg, maar het is nog steeds een unieke ervaring, zij het een. ontsierd door zijn eigen aandachtsspanne van de vlinder.

Score: 5/10

E-mail [email protected], laat hieronder een reactie achter en Volg ons op Twitter

MEER: Beste nieuwe mobiele games op iOS en Android – overzicht van september 2020

MEER: Beste nieuwe mobiele games op iOS en Android – overzicht van augustus 2020

MEER: Beste nieuwe mobiele games op iOS en Android – overzicht juli 2020

Volg Metro Gaming op Twitter en stuur een e-mail naar [email protected]

Kijk voor meer van dit soort verhalen op onze Gaming-pagina.

READ  onder ons: deze game heeft PUBG Mobile verslagen om de meest gedownloade mobiele game van Q3 2020 te worden
Written By
More from Eda Greene

Craftopia is Minecraft meets Zelda: Breath of the Wild met tanks, en het is een hit op Steam

Craftopia is de titel die eindelijk dapper genoeg is om te vragen...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *