‘Kabinet werkt aan aanscherping coronamaatregelen’

Nu het aantal coronabesmettingen in Nederland nog te hoog is, scherpt het kabinet de maatregelen aan. Het kabinet komt naar verwachting dinsdag met nieuwe maatregelen, al hopen ze een volledige lockdown te voorkomen. Insiders bevestigen dit na melding RTL Nieuws en de WIJ.

Vanmiddag overlegden ministers en experts in het Catshuis. Het kabinet kampt met het feit dat het gedrag van Nederlanders door de huidige maatregelen te weinig verandert. Het aantal besmettingen blijft toenemen. De angst is dat Nederlanders hun gedrag pas zullen veranderen als ze volledige IC-afdelingen zien in ziekenhuizen met veel ernstig zieke patiënten. Het kabinet hoopt dat het niet zo ver hoeft te komen.

Ik hoop lockdown te voorkomen

Ondanks een kleine daling van het aantal positieve tests, blijven de cijfers gevaarlijk hoog. Volgens ingewijden ligt het dan ook voor de hand dat het aantal reisbewegingen en contacten tussen mensen verder beperkt moet worden.

Dus die strengere maatregelen zullen zeker komen, maar de vraag is hoe streng ze zullen zijn. “Het kabinet wil zo lang mogelijk wegblijven van een lockdown”, zegt een van de bronnen WIJ. “Het kabinet wil zo lang mogelijk wegblijven van een lockdown”, zegt een van de bronnen.

Morgen komen de experts van het OMT bijeen voor advies over aanvullende maatregelen.

‘App voorlopig een goede maatregel’

De CoronaMelder-app is gisteren landelijk uitgerold en is volgens klinisch epidemioloog Carl Moons van de Universiteit Utrecht voorlopig een goede maatregel. Minister Hugo de Jonge benadrukte dat iedereen de app moet gaan gebruiken: “Het bestrijden van het virus is te belangrijk om dit niet te doen. U beschermt niet alleen uzelf, maar ook anderen. ”Dat is ook de boodschap van de campagne die gisteren is gestart.

Na de landelijke uitrol van de app is CoronaMelder 700.000 keer gedownload. Daarvoor werd de app al in verschillende regio’s als test gebruikt, het totaal aantal downloads staat nu op 2,2 miljoen.

Lees ook: Onderzoek: coronavirus blijft maandenlang besmettelijk op smartphones

Heeft u een fout ontdekt? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

‘Kabinet werkt aan aanscherping coronamaatregelen’

READ  Er rijden dit weekend geen treinen tussen Groningen en Wiener
More from Madison Garrett
Lil Nas X lanceert een gratis browser-videogame, “Twerk Hero”
Amerikaanse rapper Lil Nas X Hij bracht een gratis videogame voor de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *