Beveiligingspatch van oktober wordt uitgerold naar Google Pixel, OTA’s live

In aansluiting op de lancering van vorige maand, wordt de eerste update voor Android 11 vandaag uitgerold met de beveiligingspatch van oktober. Het is beschikbaar voor de Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a, Pixel 4 en Pixel 4a.

Met Android 11 vorige maand, Google liet vallen de nieuwste Pixel Feature Drop. Locatie delen in Google Maps Live View was het hoogtepunt, terwijl het bedrijf verschillende functies die tijdens de Developer Preview / Beta-cyclus werden opgemerkt opnieuw aanprees: slimme antwoorden in de rij met suggesties van Gboard bij het gebruik van chat-apps, app-suggesties in Pixel Launcher-dock, automatische mapnaamgeving, Recent herontwerp van multitasking, nieuwe pop-up voor schermafbeeldingen en andere “overzichtsacties”.

Er zijn 20 problemen opgelost in het oktober beveiligingspatch van 01-10-2020 met twee extra Mainline-updates en 28 voor 05-10-2020. Kwetsbaarheden variëren van hoog tot kritiek, waarbij de ernstigste betrekking heeft op het mediakader en een externe aanvaller die mogelijk willekeurige code uitvoert via een vervaardigd bestand.

In de Android-beveiliging en privacy 2018 JaaroverzichtMerkt Google op dat “er geen kritieke beveiligingsproblemen met betrekking tot het Android-platform openbaar werden gemaakt zonder dat er een beveiligingsupdate of -beperking beschikbaar was voor Android-apparaten.” Bovendien was er in het vierde kwartaal van 2018 een stijging van 84% op jaarbasis in beveiligingspatches in vergelijking met het voorgaande jaar.

De speciaal bulletin voor Google-apparaten vermeldt geen extra beveiligingsoplossingen, maar verschillende functionele updates.

FTC: We gebruiken automatische affiliate-links die inkomsten genereren. Meer.


Bekijk 9to5Google op YouTube voor meer nieuws:

Written By
More from Lesley Curry
Twitch vervormde foto’s van Jeff Bezos
Hackers slaagden er vanochtend in om Twitch een paar uur onleesbaar te...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *