Biden betreedt de conventies in een historisch sterke positie

Biden betreedt de conventies in een historisch sterke positie

Poll van de week: Een nieuw NPR / PBS NewsHour / Marist poll vindt voormalig vice-president Joe Biden op 53% tegenover 42% van president Donald Trump op nationaal niveau onder geregistreerde kiezers.

Wat is het punt: Biden’s voorsprong is ongeveer net zo stabiel als ze zijn. Sinds begin juni is hij zo’n 8 tot 10 punten gestegen. We zullen zien of de congresperiode, die morgen begint, de race verandert.

Maar voorlopig kunnen we zeggen dat Biden het beter doet dan welke uitdager dan ook die de grote partijconventies ingaat sinds de wetenschappelijke peilingen begonnen.

In de 13 eerdere verkiezingen waarin een gevestigde exploitant zich kandidaat stelde voor een andere termijn, is er op dit punt in de campagne nooit een uitdager van 50% of meer in de peilingen geweest. De dichtstbijzijnde waren Jimmy Carter in 1976 en Thomas Dewey in 1948. Carter was op ongeveer 49%, terwijl Dewey tussen 48% en 49% kwam.

De meeste uitdagers waren niet eens in de buurt van dat doel. De gemiddelde tegenstander van de gevestigde exploitant bedraagt ​​slechts 38% sinds 1940. Biden is op dit moment bijna 15 punten hoger dan dat.

Het is natuurlijk niet alleen dat Biden een hoger percentage van de stemmen scoort. Het is dat hij een aanzienlijke voorsprong heeft. Nogmaals, de enige twee uitdagers die op dit punt buiten de foutenmarge lagen, waren Carter in 1976 en Dewey in 1948.

De gemiddelde uitdager stond vlak voor de conventies ongeveer 10 punten achter. Biden is ongeveer zoveel in de weer.

Trump bevindt zich daarentegen in een historisch zwakke positie. Vier andere gevestigde exploitanten voerden een opiniepeiling op of onder het huidige niveau van Trump (George HW Bush in 1992, Jimmy Carter in 1980, Gerald Ford in 1976 en Harry Truman in 1948). Just Truman werd herkozen.

READ  Beste Prime Day-gamingdeals: Top Switch-games met korting tot $ 40 bij Amazon

In tegenstelling tot Truman is de netto goedkeuringsbeoordeling van Trump (goedkeuren – afkeuren) echter in de negatieve dubbele cijfers. Dat maakt Trump meer op Bush en Carter dan op Truman, wiens netto goedkeuringsscore maar licht negatief was.

Bekijk de presidentsverkiezingen van 2020

Nu, alleen omdat Biden op dit punt veel voorloopt, betekent niet noodzakelijk dat zijn voorsprong zal behouden. Conventies kunnen veel opschudding veroorzaken in de presidentiële race, en 2020 heeft al vol ongewone gebeurtenissen gezeten.

Toch betekent Biden’s voorsprong waarschijnlijk meer dan normaal. Zoals ik gisteren opmerkte, zijn de congresbounces in de loop van de jaren kleiner geworden en de conventies zullen dit jaar worden teruggeschroefd vanwege de pandemie van het coronavirus. Bovendien, zoals ik hierboven al zei, zijn de peilingen erg stabiel. Stabler-peilingen zijn meestal een leidende indicator dat de bounces van de conventie kleiner zullen zijn.

Maar misschien nog belangrijker is waarom de peilingen tijdens deze campagne gewoon niet veel zijn verplaatst.

Beide kandidaten zijn zeer bekend. Op de vraag of ze een gunstig of ongunstig beeld van Trump hadden, heeft ruim ten noorden van 70% van de kiezers een sterk positieve (gunstige) of negatieve (ongunstige) mening over hem – verreweg de hoogste ooit. Meer dan 50% zegt hetzelfde voor Biden in een gemiddelde van de peilingen, het hoogste record ooit voor een uitdager.

Toen ik begin mei wees op het fenomeen van twee bekende kandidaten, was de voorsprong van Biden landelijk 6 punten. Biden heeft sinds die tijd een kleine hobbel in de peilingen gekregen, hoewel die naar historische maatstaven erg klein is.

Inderdaad, er is niet veel aan deze race dat niet historisch is. Van de voorsprong van Biden tot de kandidaten die niet konden uitgaan en campagne konden voeren zoals gewoonlijk, de verkiezingen van 2020 waren onwerkelijk. We zullen moeten zien of er nog een paar verrassingen in zitten.

READ  Trump dringt er bij land op aan om volledig te openen: "We zullen nooit sluiten"
Written By
More from Max Mcgee

Godfall-releasetijden onthuld – hier is wanneer je later vandaag kunt spelen

Met fantasie RPG-spel Godfall Morgen verschijnt op pc en veel fans vragen...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *