Chetan Chauhan sterft, UP-minister, ex-cricketspeler werd behandeld voor het coronavirus

Chetan Chauhan had een multi-orgaanfalen en werd op vrijdagavond beademd. (Het dossier)

New Delhi:

Uttar Pradesh-kabinetsminister Chetan Chauhan, een van de bekendste openers van de Indiase cricket, stierf zondag aan COVID-19-gerelateerde complicaties nadat hij bijna 36 uur op levensonderhoud was gezet.

Chetan Chauhan, die 40 Tests voor India speelde, was 73 en wordt overleefd door zijn vrouw en zoon Vinayak. Hij was momenteel minister van Sainik Welzijn, Binnenlandse Bewaking en Civiele Veiligheid in het kabinet van Uttar Pradesh.

“Mijn oudere broer Shri Chetan Chauhan heeft ons vandaag verlaten na een goede strijd te hebben geleverd. Ik bedank iedereen die voor zijn herstel had gebeden oprecht. Zijn zoon Vinayak zal op elk moment komen en we zullen dan de laatste riten uitvoeren”, vertelde zijn jongere broer Pushpendra Chauhan. persbureau PTI.

Chetan Chauhan, de langstzittende openingspartner van de legendarische slagman Sunil Gavaskar, werd op 12 juli opgenomen in het Sanjay Gandhi BGA-ziekenhuis in Lucknow nadat hij positief had getest op het coronavirus.

Zijn gezondheid verslechterde als gevolg van nieraandoeningen en hij werd overgeplaatst naar het Medanta-ziekenhuis in Gurgaon.

Vrijdagavond had hij een storing aan meerdere organen en werd hij beademd.

Na zijn pensionering diende Chetan Chauhan in de Delhi and Districts Cricket Association (DDCA) in verschillende hoedanigheden – president, vice-president, secretaris en hoofdselecteur – behalve dat hij manager was van het Indian Team tijdens zijn tour door Australië in 2001.

Hij werd twee keer gekozen voor de Lok Sabha van Amroha in Uttar Pradesh, in 1991 en 1998, en werd in 1981 geëerd met de Arjuna Award.

READ  Citizen Sleeper is een RPG op de rand van interplanetair kapitalisme

Chetan Chauhan is de tweede UP-minister die is overleden aan COVID-19.

Op 2 augustus stierf de 62-jarige minister van technisch onderwijs, Kamla Rani Varun, dagen nadat hij positief had getest op het coronavirus.

Tijdens zijn 12-jarige cricketcarrière speelde Chetan Chauhan 40 Tests en scoorde hij 2.084 runs met 16 halve eeuwen en twee wickets. Hij kon nooit honderd krijgen terwijl hij zijn beste was.

Met Sunil Gavaskar vormde Chetan Chauhan een formidabel openingspartnerschap voor India en de twee scoorden meer dan 3.000 runs, waaronder 12-eeuwse tribunes.

Na zijn eerste klas debuut als 22-jarige tegen Mumbai, stond Chetan Chauhan bekend als een dappere batsman van zijn generatie.

Een van de meest memorabele momenten uit zijn carrière als opener was de 213-run stand met Sunil Gavaskar tegen Engeland in The Oval in 1979, waarin hij 80 punten scoorde.

(Met input van PTI)

Written By
More from Aubrey Mason

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *