Bij de crash van Air India in Kerala komen er drie om het leven nadat het vliegtuig van de landingsbaan glijdt

Bij de crash van Air India in Kerala komen er drie om het leven nadat het vliegtuig van de landingsbaan glijdt

Volgens CV Anand, inspecteur-generaal van de Central Industrial Security Force, stierven minstens 16 mensen bij de crash, waaronder beide piloten, en raakten 46 mensen ernstig gewond.

De vlucht, nummer IX-1344, schoot de landingsbaan voorbij in regenachtige omstandigheden, “daalde 10 meter in een helling voordat hij in twee stukken uiteenviel”, vertelde minister van Burgerluchtvaart Hardeep Singh Puri aan CNN.

De vlucht van Dubai naar Kozhikode, ook wel bekend als Calicut, had volgens Air India Express 190 mensen aan boord.

“Er zijn 174 passagiers, 10 baby’s, 2 piloten en 4 cabinepersoneel aan boord van het vliegtuig”, aldus de verklaring, eraan toevoegend dat “op het moment van de landing geen brand was gemeld”.

Beelden van de scène lieten een gebroken romp zien met stukjes van het vliegtuig verspreid over wat een veld lijkt te zijn, evenals mensen die door het puin zochten.

Een formeel onderzoek naar de crash zal worden uitgevoerd door het Aircraft Accident Investigation Bureau (AAIB), vertelde Puri aan CNN.

Volgens Anand eindigde de evacuatie van het vliegtuig nadat de “laatste vrouwelijke passagier om 23.10 uur IST uit het wrak was getrokken”, vertelde hij aan CNN.

Kerala’s hoofdminister Pinarayi Vijayan riep politie en brandweerlieden op “om dringend actie te ondernemen” na het nieuws over de crash. “Hebben de functionarissen ook opgedragen de nodige maatregelen te nemen voor redding en medische ondersteuning”, zei Vijayan in een tweet.

Zowel de Indiase premier Narendra Modi als de minister van Buitenlandse Zaken Subrahmanyam Jaishankar betuigden hun condoleances aan de families van de slachtoffers op Twitter.

‘Gekweld door het vliegtuigongeluk in Kozhikode. Mijn gedachten zijn bij degenen die hun dierbaren hebben verloren. Mogen de gewonden op zijn vroegst herstellen,’ Modi schreef op Twitter.
Bij het incident kwamen minstens drie mensen om het leven

Het vliegtuig was een van de repatriëringsvluchten die door de Indiase regering werden uitgevoerd om onderdanen terug te halen die in het buitenland waren gestrand vanwege reisbeperkingen volgens Covid-19, blijkt uit informatie op de website van Air India.

READ  Melala behaalt grote overwinning op NA TFT Vegas Open

Air India Express is volgens haar website een volledige dochteronderneming van Air India. Het exploiteert 25 Boeing 737-800 NG-vliegtuigen.

Dit is een baanbrekend verhaal, er zullen er meer volgen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *